Nieuwe eigenaar Burger King Nederland wil aantal restaurants verdubbelen

De Amsterdamse investeringsmaatschappij Standard Investment koopt de keten van aandeelhouder Citoyen Food Group.

Burger King Nederland krijgt een nieuwe eigenaar. De Amsterdamse investeringsmaatschappij koopt de keten van aandeelhouder Citoyen Food Group. Dat werd donderdag bekendgemaakt, zonder het noemen van financiële details.

Omzet: 60 miljoen
Burger King Nederland is eigenaar en franchisenemer van 27 restaurants met in totaal 1400 werknemers. Het is winstgevend en goed voor een kleine 60 miljoen euro aan omzet. De deal heeft onder meer betrekking op de Burger King op Schiphol, in omzet naar eigen zeggen de grootste Burger King ter wereld.

Van 60 naar 120 restaurants
Het is de bedoeling dat de bekende fastfoodketen onder de nieuwe eigenaar flink gaat groeien. Nederland telt in totaal nu zestig Burger King-restaurants. Dat moeten er op den duur 120 gaan worden, zegt Hendrik Jan ten Have, partner bij Standard.

De concurrent
Volgens hem vindt ook het moederconcern van Burger King in de Verenigde Staten dat er in Nederland meer hamburgertenten bij moeten komen. Grote concurrent McDonald´s heeft in ons land al rond de 250 restaurants. Daaraan is te zien dat Burger King met gemak meer restaurants kan openen, aldus Ten Have.

De overname wordt naar verwachting deze maand al afgerond. De deal heeft geen gevolgen voor de andere franchisenemers die de overige 33 Nederlandse restaurants in handen hebben. Burger King maakt de laatste tijd ook wereldwijd een sterke groei door. Waar de keten in 2009 nog 12.000 restaurants omvatte, was dat in 2014 toegenomen tot bijna 14.500.

Bron: ANP

Advertentie