Onderzoek naar Nederlands smartphone bezit

Uit onderzoek onder 1.261 Nederlandse smartphone bezitters blijkt dat Nederlanders boven de veertig vaker een Samsung smartphone en een tablet hebben, terwijl de iPhone vooral populair is onder jongeren tot dertig jaar.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Driekwart van de Nederlanders heeft een smartphone. 27,5 procent van de smartphone bezitters is in bezit van een iPhone.  43,3 procent van Nederlanders heeft een smartphone van Samsung. Hiermee heeft dit Zuid Koreaanse merk ruim 65 procent van de Android markt in handen. HTC komt met 9,4% op de derde plaats. Sony doet heeft een marktaandeel van 6 procent en het ooit populairste telefoonmerk Nokia heeft nog maar 4,4 procent marktaandeel. BlackBerry is vrijwel geheel uit het Nederlandse straatbeeld verdwenen en heeft nog maar 1,8 procent marktaandeel.

 

iPhone

Apple is razend populair onder jongeren van 16 tot 30 jaar. Van die groep heeft een op de drie een iPhone. De meeste Samsung-gebruikers zijn tussen de 41 en 60 jaar oud. Bijna de helft (47%) van de smartphonebezitters uit deze doelgroep heeft Samsung.

 

Tablets

Van de jongeren tussen de 16 en 20 heeft minder dan de helft (44,4 procent) een tablet. Bij mensen tussen 41 en 50 jaar neemt dat toe tot 68,5 procent en bij 60-plussers is het zelfs 72,4 procent.

 

 

Bron: Smartphonehoesje.nl/ Onderzoeksbureau EVA
 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie