PR-bureau compenseert klimaatschade van persreizen

‘We zijn medeverantwoordelijk zijn voor zowat 69 ton co2 en hier voelen we ons slecht bij’.

Dominik Scythe, Unsplash

Het Belgische pr-bureau Sound of C is begonnen met het compenseren van de co2-uitstoot van de persreisjes die het organiseert.

Het bureau stuurde afgelopen jaar 85 journalisten en influencers naar vijftien verschillende bestemmingen met het vliegtuig. ‘Dat betekent dat we medeverantwoordelijk zijn voor zowat 69 ton co2 en hier voelen we ons slecht bij’, schrijft het bureau op zijn site.

Het besloot samen met Climate Neutral Group de vluchten en die van de journalisten en influencers die het op pad stuurde, te compenseren. ‘Zo investeren we voortaan in een aantal klimaatprojecten in India, Cambodia en Zuid-Afrika. Deze projecten werden zorgvuldig uitgekozen door Climate Neutral Group en zorgen voor extra werkgelegenheid, kennisoverdracht en gezondheidsverbetering bij de lokale bevolking.’

Sound of C hoopt dat andere organisaties zijn voorbeeld volgen. ‘Wie weet kunnen we zo evolueren naar een groener 2019!’

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie