Pricing alcoholische dranken mogelijk aan banden gelegd

Het kabinet wil de mogelijkheid voor winkels om te stunten met alcoholische producten aan banden leggen.

De mogelijkheid voor winkels om te stunten met alcoholische producten, wordt mogelijk door het kabinet aan banden gelegd. De maatregel zou deel moeten uitmaken van het Nationaal Preventieakkoord, waar momenteel over wordt gesproken, zeggen ingewijden na eerdere berichtgeving van RTL Nieuws over een concept voor het akkoord.

Er bestaat al een wet die gemeenten in staat stelt stuntaanbiedingen met alcoholische producten van meer dan 30 procent korting tegen te gaan, maar die bevoegdheid wordt vrijwel niet gebruikt. Het idee is om die bevoegdheid landelijk te maken, zodat er een gelijk speelveld komt.

Over het preventieakkoord wordt al maanden gesproken, een definitieve versie ervan wordt in het najaar verwacht.

Een andere mogelijke maatregel is een minimumprijs, zegt een bron, maar daar zou dan eerst onderzoek naar moeten komen. Invoering van een minimumprijs voor alcoholische producten is nu niet aan de orde.

Ook indexatie van de accijnzen op alcohol is een van de voorgestelde maatregelen in het concept, om deze te laten meegroeien met de inflatie.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) wil nog niet ingaan op de maatregelen. Volgende week praat de brancheorganisatie voor supermarkten met de minister over het preventieakkoord.

Bron: ANP

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie