Wie van de energieleveranciers biedt de beste app?

Iedere leverancier wil de goedkoopste energieleverancier zijn en dus is de concurrentie groot.  Dat levert de consument direct voordeel op door uit scherpe aanbiedingen te kunnen kiezen. De energiebedrijven doen er van alles aan om klanten te trekken. Het is echter ook belangrijk om deze klanten aan zich te binden. De overstap naar een andere energieleverancier is tegenwoordig namelijk zo gemaakt. Vooral als het gras aan de andere kant groener lijkt te zijn. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van energie vergelijken. Wisseling komt veel voor en dat proberen de energieleveranciers uiteraard te voorkomen. 

De focus is tegenwoordig niet alleen gericht op het aantrekken van nieuwe klanten, maar ook op klantenbinding. Dat wordt op verschillende manieren gerealiseerd. Bijvoorbeeld door klanten inzicht te geven in het eigen energieverbruik. Of dat te kunnen vergelijken met anderen. Hiervoor zijn er door de energieleveranciers applicaties ontwikkeld, maar wie heeft nu eigenlijk de beste app te bieden? Dat wordt snel duidelijk aan de hand van de functionaliteiten, voorwaarden en gebruiksvriendelijkheid van de verschillende applicaties.

1. Oxxio app
De Oxxio app biedt optimaal gemak. Er wordt inzicht in het verbruik geboden. Energiezaken kunnen via de app simpel geregeld worden en de snelste service wordt geboden. Energiebuddy O. is het aanspreekpunt en biedt graag hulp. Deze app is door iedereen te gebruiken zonder dat er sprake hoeft te zijn van een contract. Wie klant is, kan via de Voorschotcheck bekijken of het voorschot aansluit bij het energieverbruik.

2. EnergieAssistent van E.ON
De EnergieAssistent app van E.ON is ideaal om te gebruiken in combinatie met de slimme thermostaat. Op afstand kunnen apparaten aangezet en uitgezet worden. Er wordt overal inzicht geboden in het energieverbruik. Er volgt een melding als blijkt dat het energieverbruik een afwijkend patroon laat zien. Ideaal is ook dat er programma’s ingesteld kunnen worden om de woning bijvoorbeeld warm te laten zijn bij binnenkomst. 

3. Qurrent Energie app
De Qurrent Energie app kan met of zonder slimme meter gebruikt worden. De Qurrent Qbox kan gebruikt worden om meterstanden uit te lezen. Uiteraard wordt inzicht in het energieverbruik geboden. Dat wordt getoond aan de hand van grafieken, waar ook de opbrengst van zonnepanelen en windmolens te zien is. Het energieverbruik kan per dag, week, maand of jaar worden bekeken met inzicht in de kosten. Er is een demoversie beschikbaar.

4. Toon-app van Eneco
De Toon-app van Eneco is voor klanten en wordt gecombineerd met de slimme thermostaat die eveneens de naam Toon heeft gekregen. Via de app op de smartphone of tablet is het gemakkelijk verwarming, licht en apparaten op afstand te bedienen. Er wordt bovendien inzicht geboden in het stroom- en gasverbruik. Als extra biedt de Toon-app de Verspillingschecker. Deze functie biedt inzicht in het onnodig verspillen van energie. Uiteraard worden tips gegeven om dat tegen te gaan.

5. VerbruiksManager van Essent
De VerbruiksManager app van Essent biedt nog meer inzicht in het energieverbruik met onder meer tips om het verbruik te verminderen. Bovendien kan de applicatie gebruikt worden om het termijnbedrag aan te passen. Een vergelijking met andere huishoudens qua energieverbruik is eveneens mogelijk. 

De Oxxio-app komt als er gekeken wordt naar de lage drempel om er gebruik van te maken als beste uit de bus. Het grootste voordeel is dat men geen klant hoeft te zijn om de app te gebruiken. Bij E.ON en bij Eneco is het zo dat de verbruik-app gekoppeld is aan een slimme thermostaat van de betreffende energieleverancier. Op het gebied van klantenbinding is dat slimmer, want met een thermostaat in huis in combinatie met de app is de drempel om over te stappen toch een stukje hoger.

Advertentie