Zeeman wil 100 nieuwe winkels gaan openen

En stunt ondertussen met een goedkope trouwjurk.

Zeeman-baas Bart Karis zegt in een interview met de Vlaamse De Tijd dat de kledingwinkelketen dit jaar 100 nieuwe winkels wil open, en dan vooral buiten België en Nederland. Karis: ‘Want in België en Nederland zijn we zowat rond met nieuwe winkels.&; In België heeft de keten 279 winkel, in Nederland 550.

1.236 winkels

De retailer heeft reeds winkels in Luxemburg, Duitsland en Frankrijk en afgelopen september meldde Zeeman het wil uitbreiden in Spanje en Oostenrijk. In totaal zijn er 1.236 Zeeman-winkels.

Zeeman heeft wel last van de barre tijden in retailland en ondervindt het concurrentie van Primark. Zo daalde de winst en omzet in 2014.

Karis in De Tijd: ‘Als er een Primark in de buurt van een Zeeman opent, voelen we dat. Ofwel surfen we mee op de populariteit, ofwel zien we onze omzet licht teruglopen omdat onze klanten nieuwsgierig zijn naar die Primark. Maar al snel komen ze terug.’ De topman geeft in het interview aan dat Primark vooral jongeren aantrekt, en Zeeman volgens hem een breder publiek.

Winstmaximalisatie geen doel

Vanwege aanstaande investeringen in de winkels (nieuw en bestaand) zullen omzet en winst het lastig krijgen. Karis zegt hierover: ‘In dit familiebedrijf is winstmaximalisatie niet het doel. We kijken in de eerste plaats naar de verre toekomst. Naar duurzame groei in onze bestaande winkels, naar nieuwe winkels, naar webwinkels en naar nieuwe landen.’

Pr-actie

De pr-actie van Zeeman deze week, een trouwjurk voor dertig euro (1.500 stuks) deze week is ondertussen een succes. Veel buzz op sociale media.  De eerste jurken zijn al uitverkocht.

De jurk is verkrijgbaar in vier maten en de stoffen zijn niet duur waardoor de jurk goedkoop kan zijn, .  ‘We laten de jurk in een fabriek in India maken. Niet door kinderhanden en zeker onder goede voorwaarden. Mensen krijgen een eerlijk loon en werken onder goede omstandigheden.’ 

Bron:  

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie