Premium

Aandeelhouder Cantor Holding voert druk op top TMG op

Cantor Holding is ontevreden over antwoorden van president-commissaris Michiel Boersma.

Dat zegt Cantor Holding raadsman Jasper Hagers van Blenheim Advocaten. Cantor wil nu samen met de Stichting Administratiekantoor van Aandelen TMG optrekken tijdens de aandeelhoudersvergadering in april.

Cantor Holding heeft een belang van 3,4 procent in Telegraaf Media Groep. 

stuurde Cantor een brief naar de TMG-top waarin om opheldering werd gevraagd over een aantal zaken en gemeld dat er structureel sprake is van mismanagement bij het mediaconcern. Men is vooral verbolgen over de deal die TMG in januari sloot met Talpa, waarbij TMG 27 miljoen in cash overmaakt voor een potentieel belang van 5 procent in SBS en TMG een minderheidsbelang krijgt in een nieuw radiobedrijf.

Daarmee komen de zenders van Sky Radio Group van TMG in één bedrijf met Radio 538 en Slam! van Talpa. TMG kan haar minderheidsbelang nog vergroten naar maximaal 25 procent indien &;bepaalde doelstellingen&; worden gehaald. Het is volgens Cantor onduidelijk wat er betaald is voor het potentiële belang in SBS en/of het radiobedrijf en tegen welke prijs er dan uitgebreid kan worden. ‘Het persbericht geeft daar geen enkele duidelijkheid over’, zegt Hagers.

Brief Boersma
President-commissaris Michiel Boersma liet eerder in een brief weten dat de aantijgingen ‘in het geheel geen recht doen aan de werkelijkheid’. Eind februari volgde nog een brief waarin Boersma meer inhoudelijk op de vragen van Cantor in zou gaan. In deze brief noemt Boersma de beweringen van Cantor ‘grievend, ongefundeerd, onlogisch en onjuist’.

Verder schrijft Boersma: ‘De beslissingen die worden genomen passen steeds binnen de strategische kaders die de raad van bestuur van TMG onder supervisie van de raad van commissarissen van TMG heeft geformuleerd. (…) Onderdeel van de strategie is dat TMG meebeweegt in het veranderende medialandschap van ‘woord’ naar ‘beeld’, een aansprekende ontwikkeling waar TMG nu actief op inspeelt. De beslissingen die ook in dat kader worden genomen zijn vernieuwend, en zijn in het belang om TMG duurzaam een relevante speler in het Nederlandse medialandschap te laten blijven. (…)’

De president-commissaris geeft in de brief volgens Hagers geen antwoorden op de vragen van Cantor Holding. ‘Onbegrijpelijk en stuitend dat er geen enkel antwoord wordt gegeven op simpele vragen, die voor een aandeelhouder van belang zijn. Dat doet vermoeden dat de raad van commissarissen de antwoorden niet heeft of niet durft te geven.’

Stichting Administratiekantoor van Aandelen TMG
Hagers zegt dat hij contact heeft gehad met voorzitter Tom de Waard van de Stichting Administratiekantoor van Aandelen TMG. ‘Zij hebben dezelfde vragen en willen samen met Cantor Holding hun stem laten horen tijdens de komende aandeelhoudersvergadering.’

De stichting zette de top van TMG vorig jaar al onder druk en dreigde met het oproepen van een buitengewone aandeelhoudersvergadering ‘als perspectief op verbetering uit zou blijven’. Dat is toen niet gebeurd.

Hagers: ‘Als antwoorden tijdens de aandeelhoudersvergadering opnieuw uitblijven, beraden we ons op vervolgstappen.’

TMG presenteerde zojuist de jaarcijfers 2015.

Advertentie
premium

Registreer en probeer 1 maand gratis

Om dit artikel te kunnen lezen heb je een Premium account nodig. Registreer nu en probeer de eerste maand gratis.

Probeer 1 maand gratis Abonneer direct

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie