Amerikanen optimistisch over toekomst

Volgens het derde ‘Mood of America’ onderzoek van Weber Shandwick Worldwide (WSW), overheerst het optimisme in de Verenigde Staten. Het bureau ondervroeg 1060 consumenten via internet.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Van de respondenten zei eenenveertig procent ervan uit te gaan dat het leven eerder beter dan slechter zou worden in de komende vier maanden, tegenover acht procent die het omgekeerde verwachtte. Twee weken geleden was dit nog negenentwintig procent tegenover veertien procent. Het onderzoeksbureau noemt dit een goede voorbode voor de verkoop met de feestdagen en het consumentenvertrouwen van volgend jaar. Greg Schneiders, hoofd van de research afdeling van WSW, noemt de resultaten ‘verassend’. Hij schrijft het optimisme toe aan het opzwepende effect van de ‘War on Terrorism’. ‘De mensen hebben nu een positiever beeld van het land en de situatie, terwijl we ironisch genoeg te maken hebben met dreigingen op het gebied van de economie en de veiligheid’, aldus Schneiders.

Ook de economische ontwikkelingen blijken de Amerikanen redelijk optimistisch tegemoet te zien. Drie weken geleden dacht vijfendertig procent van de ondervraagden dat de situatie zou verbeteren tegenover zeventien procent die het somber inzag. Nu verwacht tweeënveertig procent een verbetering, tegen dertien procent die een verslechtering voorziet. (Bron: PR-Week)

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie