Bloggen is waardevoller dan twitteren

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In het kort komt het hierop neer: links tweeten doe je voor anderen, bloggen, daar spin je zelf ook garen bij.
Dat is onder andere wat Adam Singer zegt in zijn artikel .

Twitteren is leuk, maar het zet op langere termijn niet zoveel zoden aan de dijk. Met bloggen daarentegen bouw je een erfenis op. Een archief. Het is volgens Singer het sterkste platform als je een continue dialoog wilt aangaan en je serieus je ideeën wilt delen.

Singer wil niet zeggen dat Twitter niet nuttig kan zijn, maar het haalt het niet bij bloggen.
Het weblog dient de basis te zijn voor wat je wilt uitdragen op internet. Twitter kun je als extra kanaal gebruiken.
Hij geeft 19 redenen hiervoor.

In het kort op een rijtje:
1. Met bloggen laat je je publiek zien dat serieus en betrokken bent. Zeker op langere termijn toont het je passie.

2. Oude artikelen hebben na verloop van tijd nog steeds waarde, en blijven ‘in leven’ door de zoekmachines. Tweets verdwijnen vaak in het oneindige.

3. Als je informatie tweet, tweet je vaak ten behoeve van iemand anders dan jezelf.

4. Een aantrekkelijke link in een blog zal worden aangeklikt, in Twitter is een link vaak onderdeel van veel ander geruis.

5. Publiek geheim: veel tweets bestaan uit links naar blogs en andere online content. Men is geïnteresseerd in het eindproduct, op het blog zullen je ideeën met interesse worden gelezen. In Twitter zijn ze een onderdeel van de kakofonie.

6. Op een eigen blog heb je controle over hoe het wordt gepresenteerd.

7. Tweets zijn snacks. Jouw content kan een volledige maaltijd zijn.

8. Op een blog voegt elk artikel iets toe aan het webblog. Cumulatief. Dat geldt niet altijd voor Twitter.

9. Op een blog kun je van alles meten.

10. Op een blog heb je meerdere contactmogelijkheden zoal RSS, e-mail, on-site.

11. Met plug-ins kun je op een blog veel, je kunt zelfs Twitter erop zetten.

12. Je bent flexibel als het om lay-out gaat.

13. 140 karakters is soms meer dan genoeg, maar vaak minder dan genoeg.

14. Iedereen op Twitter is op zoek naar ‘the next big thing’ of in ieder geval op zoek naar de interessantste link over ‘the next big thing’ om te tweeten. Zou je liever niet zelf ‘the next big thing’willen zijn?

15. Twitter, weblogs, het zijn slechts tools om ideeën en content te verspreiden. Je hebt een strategie nodig om al deze tools goed te laten werken. Een blog is geschikt als je de aandacht gefocust wilt houden en een geïnteresseerde community wilt opbouwen. En je houdt zelf de controle.

16. Het is onzin te denken dat zaken als Twitter en FriendFiend het einde van bloggen betekent. Het zijn slechts middelen om links door te geven. Denken dat het het einde van het weblog betekent, laat zien dat men weinig begrijpt van de motivatie van mensen om op het open web actief te zijn.

17. Let op dat je niet te veel tijd op Twitter spendeert, daar waar je die tijd ook in je weblog kunt steken. Gebruik het als een manier om lezers en belangstellenden naar je weblog te krijgen.

18. RSS is nog steeds sterk aanwezig ondanks wat enkelingen op het internet roepen. Let erop dat je niet blindelings zo’n mening voor waarheid aanneemt, maar bekijk de zaak objectief en trek je eigen conclusies.

19. Je kunt zelf bepalen wanneer je weblog even offline zal zijn, voor bijvoorbeeld onderhoud. Dat is bij Twitter en andere gratis diensten niet zo.

Bloggen is niet sexy meer, is niet meer ‘the next big thing’, concludeert Adam Singer, maar nog steeds waardevol en dient niet te worden afgedankt omdat er early adopters zijn die een nieuw flitsend iets hebben omarmd.

Ikzelf heb nog een 20ste reden waarom het weblog belangrijker is dan de tweets die je het wereldwijde web opstuurt.
20. Twitter is individueel en kan (te) egogericht zijn, een weblog is vaak een samenwerking. En uit een samenwerking kan veel nuttigs voortkomen.

Twitter, gebruik het met mate. Maar je kunt nooit genoeg bloggen.

Meer over dit onderwerp:
-
-
-
-
-

Advertentie
advertisement
Advertentie