BMW brengt legendarische BMW films terug

BMW komt dit jaar terug met de BMW Films, de serie films van topregisseurs waarmee het merk in 2001 branded content naar de reclamewereld bracht.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Trudy Hardy, BMW&;s nieuwe vice-president marketing, heeft dit op het Automotive News World Congress in Detroit, gezegd. Nadere details werden niet bekend gemaakt.

BMW bracht in 2001-2002 een serie online films, geregisseerd door topregisseurs als Ang Lee, Guy Ritchie, John Woo en John Frankenheimer. In de eerste serie, The Hire, speelde Clive Owen de hoofdrol van mysterieuze taxichaffeur. Ook Mickey Rourke en Madonna figureerde in de films.

BMW werd pionier in online branded content. Het was voor het eerst dat het grootste deel van het marketingbudget naar productie ging in plaats van naar mediaruimte. Het was een eye-opener voor de reclamewereld.

Bij het reclamefestival in Cannes konden films destijds zelfs niet worden ingestuurd in de Film-categorie omdat het fenomeen online films nog niet bestond. Juryvoorzitter Dan Wieden riep om die reden de Titanium Lion in het leven voor baanbrekende ideeen die het vak een stap verder helpen om de serie toch te kunnen bekronen.

De serie werd gemaakt door Fallon onder leiding van David Lubars (nu BBDO) en geproduceerd door David Fincher (Anonymous Content). 

AdAge vermoedt dat BMW de films zal inzetten om de rijprestaties van de nieuwe i-serie onder de aandacht te brengen. Het magazine sprak met een aantal voor- en tegenstanders van het idee om de films terug te laten komen. Marketingconsultant/scriptschrijver Ernest Lupinacci vindt het geen goed idee: ‘BMW concureert alleen met zichzelf op dit gebied. Het waren goede regisseurs en acteurs, maar conceptueel waren ze matig.’

Voorstanders noemen het juist onderscheidend: &;Het is lastig om in 30 seconden een goed verhaal te vertellen.&

 

 

 

 

 

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie