Digital Design Case: Spa: The Rain Project

Interactieve installatie toont pracht natuurgebied Spa

In Spa, een natuurgebied in de Belgische Ardennen, wordt uit door de natuur gezuiverd regenwater het mineraalwater Spa gebotteld. In het gebied werden 20 watergevoelige sensors geplaatst, die waren gekoppeld aan lampen en projectors, die gemapt waren op het natuurgebied.

Elke druppel startte ook een geluidsfragment, geproduceerd door elektronische muziekproducer OIJ. Op die manier veranderde de regen in een lichtspel en soundscape. Van de installatie werd een film gemaakt die online en in de bioscoop te zien was. De film kreeg goede reacties − vier sterren in Het Parool − en inmiddels is de case drie keer bij de ADCN Lampen en twee keer voor een SpinAward genomineerd.

Daniel Samama, senior creative bij J. Walter Thompson: ‘Wij hebben welsiwaar de animaties en geluiden klaargezet, maar de regen heeft zelf bepaald hoe, waar en in welke volgorde het schouwspel zich voltrok. De techniek achter de film stond volledig in dienst van het prachtige natuurgebied.’

Meer over de case:

Credits
Bureau: J. Walter Thompson Amsterdam
Productie bureau: Circus Family
Sound design: OIJ (Missing Sync)

Elke editie van het magazine Adformatie bevat een pagina met het beste uit de wereld van digital design, geselecteerd door het Dutch Digital Design-initiatief. In het blad wordt verwezen naar deze post in het bijbehorende online dossier, waar we extra’s en aanvullende info over de case plaatsen.
Tip: to Dutch Digital Design! 

Check ook van Adformatie:

Meer over Dutch Digital Design in .

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie