Doja Cat promoot coderen met interactieve muziekvideo

Non-profit Girls Who Code slaat de handen ineen met rolmodel Doja Cat om meisjes te interesseren voor computers en techniek.

Bron: Girls Who Code

De non-profitorganisatie Girls Who Code en de populaire artiest Doja Cat willen meer meisjes en vrouwen interesseren voor computers en coderen. Daarom kunnen fans de nieuwste muziekvideo van Doja Cat naar eigen smaak aanpassen door te coderen op een begrijpelijk niveau. De video is na afloop te downloaden en te delen. 

De muziekvideo hoort bij het nieuwe nummer Woman van Doja Cat, de artiestennaam van de 26-jarige Amala Ratna Zandile Dlamini. Zij heeft tientallen miljoenen volgers op sociale media en trekt maandelijks bijna 58 miljoen luisteraars op Spotify. Geïnteresseerden kunnen de video op deze website starten en aanpassen.

Advertentie
advertisement

Laagdrempelige kennismaking

Op de website legt de Girls Who Code-stichting eerst uit hoe de bezoeker de videoclip kan aanpassen. Namelijk via drie sterren, die staan voor de programmeertalen CSS, Javascript en Python. Tijdens het afspelen van de videoclip kan de bezoeker meermaals keuzes maken die het verhaal beïnvloeden. Door woorden aan te passen in de programmeertaal, verandert het beeld direct. 

Zo kan de bezoeker onder ander meer de kleur van Doja Cat's nagels aanpassen en bepalen in welke stad de videoclip zich afspeelt, waarop het beeld zich aanpast op de tijd in die stad. Als de muziekvideo af is, kan de bezoeker 'm downloaden en/of delen op sociale media. Het is mogelijk om de muziekvideo meermaals te bekijken en andere opties in te vullen en zo verschillende uitkomsten te krijgen, schrijft The Verge.

Girls Who Code is als non-profit actief in India, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De organisatie wil zoveel mogelijk meisjes en vrouwen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met techniek, om ze te interesseren voor een technische studie en baan.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie