Duracell brengt documentaire uit over door orkaan getroffen Puerto Rico

De korte film wordt gelanceerd in samenwerking met Wieden+Kennedy New York.

Duracell heeft een documentaire uitgebracht over de problematiek op Puerto Rico na orkaan Maria eerder dit jaar. 3,4 miljoen inwoners zitten zonder stroom en de batterijgigant wil dat probleem aankaarten. De documentaire heet ‘Island Without Power’.

In de korte film wordt verteld hoe scholen en ziekenhuizen zijn getroffen door de bliksem en dat batterijen de enige vorm van energie zijn als men niet de beschikking heeft over een generator. Het dagelijkse leven is volgens de verteller ernstig verstoord. Acteur John Leguizamo is overigens verantwoordelijk voor de voice-over.

De documentaire eindigt echter op een positieve manier. Zo wordt de vastberadenheid van Puerto Rico om door te gaan geprezen en wordt ook zichtbaar welke rol Duracell hierin kan spelen. Uit de documentaire blijkt dat er sprake is van een initiatief waarbij batterijen worden geleverd aan het getroffen gebied om zo toch tot een vorm van energie te kunnen komen. Op deze manier kan Puerto Rico weer het dagelijkse leven proberen op te pakken en verdergaan met de opbouw van het getroffen gebied.

 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie