Educatieve game van Spar voor kinderen

Van 9 mei tot en met 26 juni kunnen boodschappers bij buurtwinkelketen Spar sparen voor stickers die delen en culturen van de wereld laten zien. Kinderen kunnen de plaatjes in het bijbehorende ‘Reis om de Wereld’ doe-boek opplakken en 'zo leren over landen, continenten en culturen over de hele wereld'.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De spaaractie wordt online ondersteund met de educatieve flashgame waarbij kinderen in 10 minuten tijd zoveel mogelijk wereldsteden moeten bezoeken.

'Een supermarkt-spaaractie is over het algemeen vaak vrij plat', zegt Alfred Dekker, manager communicatie van Spar. 'Er kunnen plaatjes worden gespaard en die kunnen in een album worden geplakt. Als het thema aanspreekt en leerzaam is, is dat voldoende, maar er kan meer mee. Daarom ben ik altijd voor activatie, zowel op de winkelvloer als daarbuiten.' Vanwege het beperkte reclamebudget besloot Dekker via Twitter een oproep te doen of er een partij bereid was om voor een smart budget een game te ontwikkelen: Webwonders uit Eindhoven ging hier op in.

Het concept kwam van Dekker zelf die vroeger op de Commodore-64 zijn topografie leerde.

Advertentie
advertisement

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie