The Ephemeralnet: van eeuwig naar even

Het internet van de toekomst, 'The Ephemeralnet', rekent af met het eeuwig opslaan van data. Marketeers moeten daar nu op anticiperen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

The Ephemeralnet breekt een lans voor tijdelijkheid en intimiteit, met de populaire in de snel oprukkende voorhoede. 

Het woord ephemeral - afkomstig van het Griekse ephemeros dat letterlijk 1 dag durend betekent - wordt gebruikt om het vluchtige of het vergankelijke aan te duiden. The Ephemeralnet, volgens trendwatchers het langverwachte 3.0, verwijst dan ook naar de ontwikkeling van een internet waarbij het opslaan van data niet meer vanzelfsprekend is. 

Waar web 2.0 staat voor internet als een open platform waarop iedereen informatie vrij kan delen, zal web 3.0 onstaan uit een groeiende behoefte aan privacy. In een wereld waar alles vind- en traceerbaar blijft, willen vooral jonge gebruikers ook ruimte voor intiem contact en spontaniteit. 

Sommige sceptici zetten The Ephemeralnet weg als hype, maar het is goed denkbaar dat deze trend het internet en hoe we er naar kijken drastische zal veranderen. En dat het opslaan van data straks niet langer een default setting is, maar een bewuste keuze. 

Marketeers en adverteerders doen er verstandig aan het sentiment dat aan de beweging ten grondslag ligt, te herkennen en de doelgroep tegemoet te komen. 

Dit is een samenvatting van een artikel dat

Advertentie
advertisement
Advertentie