Game of Thrones lanceert camerafilter op Facebook rondom seizoensfinale

Steeds meer grote platformen gaan aan de slag met AR

Tv-netwerk HBO is een van de eerste merken die aan de slag gaan met de nieuwe camerafilter van Facebook. Op de Facebookpagina van de populaire serie Game of Thrones kun je jezelf omtoveren tot the Night King (red. de leider van de White Walkers). Het is een actie rondom de laatste aflevering van het seizoen.

Zo werkt het
De functie werkt bijna hetzelfde als een Snapchatfilter. Je opent Facebook op je smartphone en gaat naar de camera-optie. Linksonderaan kun je kiezen uit allerlei filters: een soort augmentedreality-maskers. Swipe naar links of rechts om de Game of Thrones-functie te vinden.

Gratis filters
Dit soort maskers zijn sinds april dit jaar beschikbaar in de Facebookapp. De merken, creatieve studios en andere ontwikkealars mogen gratis met de camerafilters aan de slag. In dit geval werkte HBO samen met post-productiestudio The Mill.

Concurrentie
Volgens het Amerikaanse Ad Age zijn meer merken en reclamebureaus geïnteresseerd in de nieuwe functie van Facebook. Dat is slecht nieuws voor Snapchat, dat dit soort augmentedreality-filters voor het eerst populair maakte. Terwijl Facebook ontwikkelaars gratis met de functie laat experimenteren, vraagt Snapchat er tienduizenden dollars voor.

Dolken werpen op Snapchat
HBO ging trouwens al eerder met Snapchat aan de slag. In juli kon je jezelf veranderen in een White Walker via Snapchat. Daarnaast kon je een spelletje spelen dat lijkt op Pokémon Go: met de camera aan de achterkant van je telefoon kon je White Walkers zoeken en dolken naar ze gooien.

 

 

Opmars van AR
Augementedreality (AR) wordt steeds interessanter voor marketeers en reclamemakers. Niet alleen Snapchat en Facebook, maar ook Google en Apple ontwikkelen AR-functies.

Advertentie