Geld verdienen met online video. Hoe doe je dat?

Online video is booming. Maar hoe verdien je er eigenlijk geld mee?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Online Video is booming. YouTube sterren hebben enorme fanbases, VOD diensten schieten als paddenstoelen uit de grond en merken bieden hun eigen video diensten. Hoe ziet dit nieuwe ecosysteem eruit en hoe verdien je geld met online video? Deze vraag staat dinsdag 9 december centraal in het .

Een van de onderwerpen die deze middag ter sprake komen, zijn de zogeheten Multi Channel Networks (MCN’s). MCN’s bieden videomakers op YouTube tools, zowel voor ondersteuning bij het monetisen van content als voor techniek en analyses en marketing en crosspromotie. Een percentage van het geld dat binnenkomt via advertenties op het kanaal gaat naar de aanbieders van de MCN&;s. 

Divimove is een voorbeeld van zo&;n speler. Het bedrijf groeide in korte tijd uit tot een van de meest toonaangevende Europese MCN&;s; het bedient ruim 1400 YouTube channel content creators die samen goed zijn voor meer dan 400 miljoen views per maand (waarvan 60 miljoen views door Youtube kanalen in de Benelux). Een andere grote MCN is Mediakraft Networks, de grootste online tv-zender van midden Europa en werkzaaam voor videomakers op het gebied van entertainment, beauty, sport, nieuws en urban culture. Tijdens het Cross Media Café zullen woordvoerders ingaan op verschillen in aanpak tussen deze twee grote MCN’s.

Verder zijn er presentaties van onder andere EDutch Youtube Gathering, waar fans hun YouTube sterren kunnen ontmoeten; NewBETV, een producent van online video die bekende YouTubers vertegenwoordigt en  Streamzilla, een content delivery network dat wordt ingezet door partijen als Ajax, Heineken, Red Bull en Vodafone.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie