Google lanceert muziekdienst

Internetgigant Google heeft woensdag een stroom aan veranderingen en nieuwe diensten aangekondigd. Eén daarvan is muziekdienst All Access.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Google presenteerde de vernieuwingen tijdens ontwikkelaarconferentie Google I/O 2013 in San Francisco. Veel van de bestaande diensten krijgen een nieuw uiterlijk en betere functionaliteiten, zoals Google Maps (wordt gepersonaliseerd en toont advertenties tussen de zoekresultaten op de kaart), Google+ (draait meer om foto’s en maakt automatisch GIFs voor je met de knop ‘Auto Awesome’).

Andere diensten die Google woensdag lanceerde moeten de strijd aangaan met nieuwe concurrenten. Zo is er de Hangouts app, waarmee gebruikers met hun vrienden gesprekken, video’s en foto’s kunnen delen als in Whatsapp. En kunnen gebruikers met Google Play Music All Access, net als bij Spotify, hun favoriete muziek luisteren voor zo’n tien dollar per maand.

Ten slotte heeft Google ook nieuwe tools geïntroduceerd die appbouwers helpen om Androidgames socialer te maken, zoals het opslaan van highscores in de cloud en het creëren van een game die gespeeld kan worden.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie