Mercedes-Benz introduceert BlueEFFICIENCY-app

Mercedes-Benz Nederland komt met een app die de batterijduur van je telefoon kan verlengen. De app is gebaseerd op de energiebesparende BlueEFFICIENCY-technologie van Mercedes-Benz.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Net als bij Mercedes-Benz modellen met de gelijknamige technologie wordt er door bepaalde toepassingen bespaard op energieverbruik. In dit geval gaat het om de batterij van de mobiele telefoon.

BlueEFFICIENCY staat volgens Mercedes-Benz voor "een combinatie van maatregelen en technologieën die tot doel hebben de auto zuiniger en milieuvriendelijker te maken, zoals het ECO start/stop systeem, een energiezuinigere transmissie en de toepassing van banden met een lage rolweerstand". Met deze app wordt de gedachte achter de BlueEFFICIENCY-technologie toegepast op een apparaat dat door vrijwel iedereen gebruikt wordt: de smartphone.

Door "een intelligente wifi-switch, een slimme bluetoothconnectie, de helderheid van het scherm en de noodsituatiemodus te combineren" kan er dagelijks een uur batterijcapaciteit bespaard worden.

De app kent verschillende modussen: Light, Heavy en Emergency. Bij 'Emergency' functioneren alleen nog de bel- en smsfunctie, bij 'Light' worden de besparende instellingen ingeschakeld en 'Heavy' zit ertussen in qua energiebesparing.

De app is verkrijgbaar voor Android en binnenkort ook voor iPhone.

Credits:
Creatie: FHV BBDO
Ontwerp app: Momkai
App-ontwikkelaar: Pixplicity

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie