Mobbr haalt geld op voor internationale uitrolcampagne

De Delftse startup Mobbr, een betaalplatform voor crowdsourcing en online werk, heeft 265.000 euro opgehaald bij investeringsmaatschappij Randal.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

zegt nu een half miljoen euro in kas te hebben om zichzelf internationaal op de kaart te zetten. Het bedrijf speelt naar eigen zeggen in op de trend van het zogenaamde ‘business process crowdsourcing’, waarbij bedrijven de hulp van online professionals inroepen bij het oplossen van vraagstukken en het uitvoeren van projecten.

Een hard groeiende markt volgens Mobbr, die wereldwijd jaarlijks al goed is voor ongeveer een miljard euro.

De meeste crowdsourcingsites missen een goede betaalfunctionaliteit om participanten adequaat te belonen, aldus oprichter Patrick Savalle: ‘Daarbij zijn crowdsourcingplatforms zowel qua opdrachtgevers als qua bijdragers vaak heel internationaal. Daar is Mobbr op ingericht.’ Mobbr gaat de deelnemers onder andere uitbetalen in bitcoins. Het bedrijf vraagt 5 procent van de verdiensten als fee, maar wel met een maximum van 9 euro per maand.

Mobbr is onderdeel van de technische bedrijfsincubator YES!Delft. Het concept is momenteel nog in beta en heeft het afgelopen half jaar een aantal pilotprojecten gedraaid in Nederland, waaronder bij Fast Moving Targets.

Omdat crowdsourcing volgens mede-oprichter Ernesto Spruyt bij uitstek een internationaal fenomeen is, wil het zich nu meer over de grens profileren. Begin april neemt het bedrijf deel aan de Crowdsourcing Week conferentie in Singapore, waar het de internationale promotiecampagne zal aftrappen. 

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie