Nederlands muzieklabel Spinnin' Records wint grote YouTube award in de VS

Spinnin' Records heeft vannacht een opzienbarende prijs gewonnen voor het behalen van de 10 miljoenste abonnnee op YouTube.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Tijdens Vidcon, de grootste online video conferentie ter wereld in het Amerikaanse Anaheim, kreeg Spinnin&;s Meindert Kennis de &;Diamon Playbutton&; uitgereikt door YouTube&;s CEO Susan Wojcicki. Spinnin&; Records:  &;Dat is een eer die maar voor weinig YouTube-kanalen is weggelegd.&;

Spinnin&; Records behaalde vorige maand de 10 miljoenste abonnee, nadat het in 2007 was begonnen met een eigen videokanaal. &;Ons doel was om het gat dat MTV had achtergelaten in te vullen met onze eigen video&;s&;, zegt Spinnin&;s hoofd marketing Meindert Kennis, die afgelopen nacht in Anaheim plots het podium werd opgeroepen tijdens een keynote speech van YouTube&;s CEO Susan Wojcicki.

Spinnin&; Records won de Diamond Award, in de volksmond ook wel de &;Diamond Playbutton&; genoemd. Volgens Spinnin&; Records is het een prijs die maar weinig Youtube-kanalen binnenslepen: &;Gisteravond waren het naast Spinnin&; Records slechts de Amerikaanse kanalen The Fine Bros, Epic Rap Battles en Smosh die ook deze prijs ontvingen.&;

Spinnin&; Records op YouTube
 Spinnin&; Records presenteerde vanaf 2009 video&;s van artiesten als Tiësto, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Oliver Heldens, Nicky Romero en Afrojack. Het label: &;We kregen er in rap tempo tienduizenden abonnees bij. Een kleine impressie: het eerste kwartaal van 2015 verwerkte het kanaal zo&;n 1 miljard views.&;

Op het moment staat het kanaal op de 29e positie van meest populaire YouTube-kanalen wereldwijd (nummer 8 op de lijst van muziek-kanalen).

Het bereiken van de 10 miljoenste abonnee en het ontvangen van de Diamond Award zijn nieuwe mijlpalen. Het Nederlandse label vierde dit vorige maand al met een speciale video waarin alle highlights van de afgelopen jaren voorbij komen in een unieke, 10 minuten durende muziek/videomix. Deze mix is hieronder te bekijken: 

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie