Nieuw festival: Amsterdam Series Weekend

Van 24 tot en met 26 mei staat het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam volledig in het teken van televisieseries tijdens de eerste editie van Amsterdam Series Weekend.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het is het eerste festival in Nederland dat zich uitsluitend richt op TV-series. Tijdens het festival worden prijswinnende en kwalitatieve series vertoond. Amsterdam Series Weekend is een initiatief van Stichting Amsterdam Film Week.

Na de diverse filmfestivals die Nederland rijk is, is het tijd voor een festival exclusief gericht op televisieseries. Dat idee hadden oprichters van Amsterdam Film Week Fulko Kuindersma, Matthijs ten Berge Ferry van Zijderveld en Maria Lam. Fulko Kuindersma: 'Televisieseries winnen ook in Nederland aan populariteit. We raken massaal verslaafd aan Scandinavische thrillers als The Killing en Borgen, kruipen op het puntje van onze stoel bij The Walking Dead en leven en masse mee met de snelle reclamemannen van Mad Men. Maar we hadden in Nederland nog geen plek waar we deze series met onze vrienden op groot scherm kunnen kijken. Dat creëren we met Amsterdam Series Weekend.'

Tijdens Amsterdam Series Weekend worden de eerste afleveringen van nieuwe seizoenen, compleet nieuwe series en 'season finales' vertoond. De vertoningen vinden plaats in het Ketelhuis, het MC- theater en in een speciaal gecreëerde Living Room in de Openbare Verlichting op het Westergasfabriekterrein. Rode lopers worden uitgerold op vrijdag- en zaterdagavond, voor de premieres van speciale TV-series die nog niet eerder in Nederland te zien zijn geweest. Ook zal er een openluchtvoorstelling plaatsvinden en zullen er twee zalen zijn die uitsluitend gericht zijn marathon-screenings van TV-series.

Founding partner UPC organiseert in het kader van Amsterdam Series Weekend in mei ‘UPC Series maand’. Zo kunnen UPC-abonnees in de maand mei thuis, in de UPC-winkels en op Amsterdam Series Weekend in een speciaal ingerichte Living Room genieten van de beste, prijswinnende series.

Lees meer op .

De commercial die wordt uitgezonden op Cartoon Network en in de deelnemende bioscopen:

Credits:

Creatie: UNDOG & Bob Mayata
Regie: Daniel J. Ashes
D.O.P.: Hayo van Gemert
Camera assistent: Nina Badoux
Uitvoerend Producent: Olivia Sophie van Leeuwen
Copywriter: Wonder
Voice-over: Fraser Bensted
Montage: Bob Mayata
Set dressing: Patty's Props & Products

Producent: Habbekrats
Muziek: SIZZER
Audio mix & sound design: Warnier Posta
Grading & visual effects: Filmmore

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie