Premium

Nieuw: livestreamen en geld verdienen op YouTube via mobiel

Via Super Chat kunnen fans chatberichten kopen

Op Facebook, Twitter, Snapchat en Instagram kon het al lang, maar vanaf dinsdag is het ook mogelijk om live video uit te zenden op YouTube via je mobiel. Daarnaast introduceert ’s werelds grootste videoplatform een nieuwe manier om geld te verdienen: Super Chat.

Livesteam

Live video uitzenden op YouTube kan al sinds 2011 via je computer. Sinds vorig jaar kan het zelfs in 360 graden met 4K-resolutie. Vanaf vandaag is livestreamen ook mogelijk vanaf je mobiel. Tenminste, als je minimaal 10.000 abonnees hebt. ‘De rest volgt gauw’, aldus productmanager .

Super Chat

Wie live uitzendt via mobiel kan geld verdienen met de nieuwe functie Super Chat. Via die functie kunnen fans en videomakers tijdens livestreams met elkaar communiceren. Fans kunnen de aandacht van een livestreamende YouTuber trekken door extra opvallende chatberichten te kopen. Als je geld betaalt, krijgt jouw bericht een speciaal kleurtje en blijft hij tot vijf uur in het chatscherm plakken.

Wat kost het?

De prijs voor een Super Chat begint bij 1 dollar en kan oplopen tot maximaal 500 dollar. Het meer je betaalt, hoe meer tekens je kunt gebruiken en hoe langer je bericht in beeld blijft. Volgens de krijg je voor 5 dollar ongeveer 50 tekens en een blauw kleurtje. Als je 25 dollar betaalt mag je 225 karakters gebruiken, wordt je bericht oranje en blijft je tekst 10 minuten in beeld. Als je het maximum betaalt (500 dollar) krijg je 350 tekens en blijft je bericht vijf uur in beeld.

Test

Wie denkt dat fans echt niet zoveel geld gaan betalen, heeft het mis. Google heeft de functie getest met een paar populaire YouTubers in Amerika. Typical Gamer (+ 4.4 miljoen fans, filmt zichzelf terwijl hij games speelt) verdiende zo&;n 4000 dollar in een uur met Super Chat. Een andere YouTuber verdiende 900 dollar toen hij zichzelf . Via de chat kreeg hij suggesties om dingen te doen of te kopen.

Nog niet in Nederland

Nederlandse YouTubers kunnen Super Chat nog niet aanzetten. Het platform introduceert Super Chat namelijk in  (nog niet in Nederland). Je kunt als Nederlandse kijker wel meedoen aan Super Chats van buitenlandse YouTubers.

Advertentie
advertisement
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie