Nissan vindt talent via game

De raceopleiding voor gamers, de NISMO PlayStation GT Academy, is een succes.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Nissan en Sony Computer Entertainment Europe hebben aangekondigd dat de raceopleiding voor gamers, de NISMO PlayStation GT Academy, in 2014 voor de zesde keer zal worden georganiseerd. De onlinekwalificatie via de PlayStation-game Gran Turismo 6 begint op 21 april.

Trouwe lezers van Molblog kennen het onderhand wel, want ik schrijf hier al vijf jaar over. Er hebben sinds de eerste editie van de GT Academy in 2008 al bijna vier miljoen gamers meegedaan aan dit in-game online tournament. Samen vochten ze voor de kans om de nieuwste NISMO Athlete te worden, een van de elitecoureurs die voor Nissans autosporttak NISMO rijden.

24 uur van Le Mans

De resultaten van ex-winnaars op het circuit tonen aan dat de gamersopleiding een succes is. De Brit Jann Mardenborough, met een podiumplek tijdens de 24 uur van Le Mans op zijn palmares, komt in 2014 uit in de GP3, een van de opstapklassen van de Formule 1. Sinds zijn GT Academy-titel in 2011 heeft hij een stormachtige ontwikkeling meegemaakt als coureur voor Arden International en als deelnemer aan het Red Bull Racing Driver Development Programme. Ondertussen heeft de eerste winnaar van de GT Academy in 2008, de Spanjaard Lucas Ordoñez, de oversteek naar Japan gemaakt. In 2014 racet hij daar voor NISMO in het zware Super GT-kampioenschap. Net als de winnaar van GT Academy 2012, Wolfgang Reip uit België, doet Lucas deze zomer bovendien mee aan de 24 uur van Le Mans met Nissans fascinerende ZEOD RC, in de Garage 56-klasse.

Mede dankzij deze successen blijft GT Academy internationaal groeien. In 2014 worden er nieuwe kampioenen geleverd uit de competities in Europa, Duitsland, de Verenigde Staten en de nieuwe International GT Academy, voor Australië, India, het Midden-Oosten (Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Oman, Bahrein, Saoedi-Arabië, Libanon en Koeweit), Mexico en Thailand. Na een intens Driver Development Program van drie maanden, een van de beste raceopleidingen ter wereld, kwalificeren de vijf internationale GT Academy 2014-kampioenen zich uiteindelijk voor de ultieme prijs: met een Nissan meedoen aan de slopende 24 uur van Dubai in januari volgend jaar.

Erkende route

NISMO’s wereldwijde hoofd merkmarketing en sales, Darren Cox: “Nissan en NISMO lanceren met trots de zesde editie van GT Academy, samen met PlayStation en Polyphony Digital. Zes jaar geleden werd dit initiatief nog gezien als een risico, maar nu is het een erkende route naar de professionele autosportwereld. GT Academy begon in Europa, maar spreidt zijn vleugels nu wereldwijd uit in opkomende markten. Het internationale karakter van de competitie blijkt uit het feit dat onze Europese winnaars NISMO Athletes zijn geworden en overal ter wereld uitkomen in racekampioenschappen van topniveau. We kijken ernaar uit om nog meer nieuwe sterren te ontdekken in 2014.  Niet iedereen kan winnen, maar de ervaring op zich is de moeite al waard, ongeacht de fase van de competitie.”

Kazunori Yamauchi, president van Polyphony Digital, legt uit: "Ik ben er trots op dat GT Academy terug is voor een zesde editie en dat Gran Turismo samen met Nissan opnieuw als opstap dient voor ontluikende coureurs die anders de kans niet zouden krijgen om hun dromen te laten uitkomen. Zelfs als de volgende ronde van GT Academy te hoog gegrepen blijkt, kun je in de kwalificatie in GT6 je vaardigheden als coureur aanscherpen. Bovendien worden alle deelnemers beloond met gamecredits om de ervaring leuker te maken.”

Je kunt meedoen aan GT Academy via Gran Turismo 6 voor PlayStation3, maar daarnaast kun je nu voor het eerst ook genieten van een reeks live-evenementen via een uitdaging op Facebook. Deelname-informatie vind je op  en .

Advertentie
advertisement
Advertentie