Presenteren kun je leren? Yes You Can!

Presenteren kun je leren. En dat is ook nodig. Want of je nu aan klantzijde, bureauzijde of aan mediazijde werkt; iedereen komt er mee in aanraking; veel presentaties en eindeloze Powerpoints. En hoe goed die presentaties ook zijn, de meeste presentaties hebben twee dingen gemeen; ze zijn te lang en bevatten te veel tekst. Maar presenteren kun je gelukkig leren.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Presenteren kun je leren. Ga zoeken op (prima inspiratie) en je zult zien dat de meest inspirerende presentaties juist weinig slides, weinig tekst en vooral veel beeld bevatten. Zo ook bij , nog zo'n heerlijke site voor een dagelijks inspiratiekwartiertje en waar je veel kunt leren van presenteren. Want presenteren kun je leren.

Presenteren kun je leren. Maar waarom zijn presentaties dan vaak toch te lang en met teveel tekst? Veel mensen kiezen voor veel tekst als houvast tijdens de presentatie. Als je slides presenteert met alleen maar plaatjes, dan moet je het verhaal wel enorm goed beheersen. En dat kan lastig zijn als je al genoeg moeite hebt met presenteren. Maar gelukkig kun je presenteren leren.

Presenteren kun je leren. En daarbij krijgen we deze week dankzij wat hulp. Communicatie Coach zette op een rij. Met als de leukste en meest herkenbare tip. Met dank aan Obama. Want presenteren kun je ook van hem leren.

(I know; ook dit stukje tekst had veel korter gekund: "Presenteren kun je leren. Zie dit ." Maar dan had ik die anafoor er niet in kunnen gooien en die werkt juist zo goed. Want vandaag zit het zeker nog een keer in je hoofd: Presenteren kun je leren.)

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie