Waarom opent Glamour een restaurant?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Ja, een titel kan niet meer alleen in print verschijnen (waarom eigenlijk niet?).
En dus gaat glossy een restaurant openen.

Maar vreemd blijft het...

Het ANP bericht: 'op een nog geheime locatie in Amsterdam opent fashion magazine Glamour een restaurant. Het is voor zo ver bekend de eerste glossy die een eigen restaurant opent.'

Waarom doet het blad dat? Ik lees het niet, maar volgens mij heeft de titel niets te maken met eten en restaurants...en een restaurant runnen is wel even iets anders dan een blad maken.

'Glamour staat voor fashion en fun, maar ook voor no guts, no glory. In dat kader beginnen we een restaurant. Omdat we er zin in hadden, er in geloven en weer een stukje van onze Glamour-droom werkelijkheid wordt', zegt hoofdredacteur Karin Swerink tegen het ANP.

Dat lijkt me niet echt een helder antwoord.

Dus we houden het er maar op, dat het marketingbudget is.

De hoofdredacteur kan overigens zelf niet koken, zegt ze, 'maar ik weet wel hoe ik een leuk restaurant eruit moet zien.'

Het tijdschrift staat vooral voor het mixen van dure en betaalbare kleding. Chanel met H&M bijvoorbeeld. 'In fashion is dat al heel normaal en willen we nu ook doen met eten. Ik denk dan aan oesters met cola light of melk. Gewoon ingewikkeld. Gemixt met basic.'

Het restaurant wordt 23 september geopend en Glamour zegt het best verkopende vrouwenmaandblad van Nederland te zijn met een oplage van 140.000 exemplaren.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie