'2,5 Miljoen Nederlanders kopen online'

Het aantal Nederlanders dat online is en iets heeft gekocht via internet is sterk gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Internet Monitor van Pro Active.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Er zijn nu 5,7 miljoen internetters in Nederland, daarvan heeft 2,5 miljoen iets online gekocht, zegt het onderzoeksbureau. Onlangs meldde onderzoeksbureau Blauw dat er 'slechts' 1 miljoen online kopers zijn in Nederland.

Voor de Online Internet Monitor is in 22 landen een enquête gehouden. In totaal zijn 400 duizend mensen ondervraagd via internet en deden 20 duizend mee aan een telefonisch onderzoek. De groei van internetgebruik en e-commerce is sterk, concludeert Pro Active. In 1998 was 1,9 miljoen van de bevolking online (15 procent), twee jaar later is dat gestegen tot 5,7 miljoen ( 45 procent). Het aantal kopers online steeg in die periode van 350 duizend naar 2,5 miljoen (19 procent van de bevolking).

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie