40% van de Nederlanders loopt dagelijks een copyright risico.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Uit recent onderzoek van de , in samenwerking met online marktonderzoek bureau , is gebleken dat bijna 40 % van alle Nederlanders dagelijks een "copyright" risico loopt.

Ca. 40% van de 5000 ondervraagden uit het Multiscope consumenten pannel geeft aan regelmatig breed op internet te publiceren.

Vervolgens loopt hiervan ca 25% een verhoogd risico om (onbewust) een inbreuk te maken op de bestaande wetgeving, omdat ze "geheel of gedeeltelijk" content overneemt die al op het internet aanwezig is.

Ook blijkt uit dit onderzoek dat men regelmatig geconfronteerd wordt met claims van allerlei incasso instanties, zowel uit de semi overheid hoek als vanuit commerciële incasso bureaus.

De Stichting Copyright en Nieuwe Media verwacht de komende tijd een sterke toename van het aantal claims, rechtszaken en schikkingen.

"Wetgeving uit een tijd dat de wereld, met een beperkt aantal creatieven, producenten en uitgevers nog inzichtelijk was, klakkeloos loslaten op een nieuwe (web) samenleving, die 40% van alle Nederlanders raakt, is natuurlijk uit den boze", aldus Voorzitter Ronald van den Hoff.
"Wij dringen dan ook aan op een fundamentele (Europese) discussie over de toekomst van "copyright". Binnen een (overheid) streven naar een kenniseconomie mag die discussie zeker niet ontbreken"

Het gehele onderzoek leest u

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie