Anita Witzier wint Duidelijketaalprijs 2011

Anita Witzier is winnaar van de Duidelijketaalprijs 2011. Van achttien onderzochte tv-presentatrices bij publieke en commerciële omroepen is zij degene die de duidelijkste taal spreekt. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het Taalcentrum-VU.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De KRO-presentatrice nam de prijs vandaag persoonlijk in ontvangst. Anita Witzier scoort het hoogst op gesprekstechniek, stemgebruik én taalgebruik. Met haar presentatie van het KRO-programma Memories haalt zij een nipte overwinning op Janine Abbring, presentatrice van Vroege Vogels. Op de derde plaats eindigt Mirjam Bouwman (Door de wereld en Upside down). Ook de verschillen met de vierde plaats voor Yvon Jaspers en de vijfde plaats voor Caroline Tensen zijn miniem. Daarna komen presentatrices van de SBS-zenders en in de onderste regionen komen voornamelijk presentatrices van RTL voor.

De Duidelijketaalprijs is een initiatief van het Taalcentrum-VU. Het is een jaarlijkse onderscheiding voor de persoon in het publieke domein die zich onderscheidt door zijn taalvaardigheid. In 2009 won politicus Alexander Pechtold. Vorig jaar werden voetballers onderzocht; toen werd Mark van Bommel winnaar. (ANP)

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie