Avro-mediadirecteur Lubbers naar Fox

Peter Lubbers, directeur Media bij de Avro, wordt per 1 september 2013 programmadirecteur bij Fox International Channels Benelux.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Sinds zijn aantreden als directeur Media, in 2011 was Lubbers verantwoordelijk voor diverse Avro-programma’s die kunst & cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek (De Tiende Van Tijl, Maestro, Strictly Come Dancing, Bloed, zweet en snaren, en Avro’s Junior Dance). Ook bestaande programma's als Opium en EenVandaag zijn onder zijn hoede verder ontwikkeld. Lubbers leverde volgens de omroep ook een grote bijdrage aan de voorbereiding op de aanstaande fusie met de Tros en de ontwikkeling van crossmediaal werken binnen de hele organisatie.

Per 1 september wordt Peter Lubbers bij Fox International Channels Benelux (FICB) programmaverantwoordelijk voor onder meer National Geographic, Nat Geo WILD, de entertainmentzender Foxlife en de foodzender 24Kitchen.

Lubbers: “De ideale combinatie van mijn persoonlijke ambities en die van FICB gaven de doorslag voor deze stap. Fox International Channels is een wereldwijd gerenommeerd multimediabedrijf met sterke groeiambities in de Benelux. Het is voor mij een geweldige kans en eer om daaraan te mogen bijdragen.'

Lubbers blijft de komende periode bij de Avro om zijn werkzaamheden zorgvuldig over te dragen. De omroep kijkt naar een 'oplossing voor de lange termijn'.

Lubbers was eerder ook werkzaam voor RTL7.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie