Chatbot maakt reclamevideo's zonder tussenkomst van mensen

Bureau Dawn laat zien dat we aan de slag moeten met AI en tegelijkertijd creatiever moeten worden

Reclamebureau Dawn lanceert een chatbot die ‘unieke’ campagnes maakt voor je merk. Dawn wil hiermee laten zien dat ook de creatieve sector niet ontkomt aan digitalisering en het gebruik van artificial intelligence (AI).

Wie een reclame wil laten maken, moet zes vragen van beantwoorden. De bot stelt aan aantal meerkeuze vragen zoals: ga je voor een groenere wereld of ben je voor meer transparantie? Sta je voor alles samen doen of juist het individu in z’n kracht zetten? Je beantwoord de vragen door te klikken op emoji’s. Vervolgens maakt de bot automatisch een reclamevideo voor jouw merk.

Achterliggende boodschap

David Snellenberg van Dawn vertelt dat dit project een achterliggende boodschap heeft. ‘Het is een knipoog naar het feit dat reclamefilms er steeds meer hetzelfde uitzien’, zegt hij. ‘Ons goede voornemen voor 2017 is daarom nog meer lef tonen, de lat hoger leggen. Anders kunnen we ons werk net zo goed overlaten aan een bot. Echte creativiteit is nog altijd mensenwerk gekoppeld aan kennis.’

;m zelf

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie