'Effe Gauw is Au' - over Valentijnsdag

Een product is niet altijd de oplossing.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Ik vraag wel eens om me heen naar nieuwe onderwerpen om een artikeltje over te schrijven.

In het merendeel van de gevallen is de reactie: “Oh dan moet je eens over dat product of die reclame schrijven, die hebben dat slim gedaan!”

Zeker nu zo rondom Valentijnsdag zie je een hoop producten verschijnen, die gaarne inspelen op ons materialisme. Van onderbroeken tot chocolade zolang het maar hartvormig is. Zelfs mijn AVG-Virusscanner heeft een Valentijnsaanbieding. Bang dat ik het liefdesvirus niet overleef?

Die overdaad aan hartjes doet ondertussen mijn hartje niet sneller kloppen. Dat klopt toch niet? Ook zie ik dat ik bij Hema 30 procent korting krijg, zolang ik mijn Valentijnskus maar via de bekende kanalen verspreid. Ach ja, het mocht ook eens iets persoonlijks worden tussen je lief en jezelf...

Uiteraard begrijp ik rationeel dat iedereen aan Valentijnsdag wil verdienen.

We zijn nu eenmaal een product van onze samenleving. En het product van product is niet voor niets meer producten... Toch begrijp ik er emotioneel steeds minder van.

Als je naar de samenleving kijkt, zie je namelijk al enige tijd ook een tegentrend ontstaan. Tegen de Primarks, Actions en alle instant sharing. Nog een onderstroom, want we kunnen onszelf nog niet beteugelen, maar absoluut opkomend.

Een ander woord voor ‘product’ is niet voor niets ‘vermenigvuldigen’ en om nog maar een tegeltjeswijsheid te citeren: je vermenigvuldigt door te delen.

Vandaar dat de mij wel een Valentijnslach ontlokte. Een mooi voorbeeld van een ‘random act of kindness’.

Maar het blijft een product. Het zou zo mooi zijn als we onze dierbaren iets van ons kostbaarste bezit zouden gunnen deze Valentijnsdag: tijd en aandacht. Daar kan geen product – hoe sympathiek ook - tegenop. Zullen we dat afspreken? Ik doe in ieder geval mee.

Ik wil afronden met het antwoord op de vraag, dat onze onderhoudsmonteur gaf nadat hij urenlang was bezig geweest met een onderhoudsinspectie. Zijn o zo ware antwoord waarom het toch zo lang moest duren? “Effe Gauw is Au.”

Fijne Valentijnsdag.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie