Nieuwe academie speciaal voor woordvoerders

Om vak verder te professionaliseren.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Voor het trainen, coachen en professionaliseren van woordvoerders heeft vandaag de nieuwe Woordvoerdersacademie haar deuren geopend. De academie verzorgt media-, presentatie- en communicatieadviestrainingen speciaal voor woordvoerders bij profit- en non-profitorganisaties.

De Academie wil het vak van woordvoerder verder professionaliseren en het leidende opleidingsinstituut op dit terrein te worden. Daarbij gaat het niet alleen om media- en presentatietrainingen, maar ook om de adviesrol van woordvoerders, die steeds belangrijker wordt.

Ervaren

De trainers en coaches van de Woordvoerdersacademie zijn professionals met veel ervaring: Job Frieszo (NOS Journaal, ministerie van Economische Zaken), Charles Groenhuijsen (NOS Journaal, omroep Max), Annemarie de Jong (RTL Nieuws, gemeente Den Haag), Annelies Houtzagers (KPN, Hill&Knowlton) en Peter van der Maat (Netwerk, politie Amsterdam).

Vergeten vakspecialisme

De Woordvoerdersacademie is onderdeel van Van der Maat Communicatie & Media van Peter van der Maat: ‘Ons land telt pakweg 130.000 communicatie- professionals onder wie veel woordvoerders. Gelijktijdig is het is een vak waarvoor geen specifieke opleiding bestaat, dat ogenschijnlijk door iedereen kan worden beoefend en dat door de beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals niet als vakspecialisme wordt genoemd.’

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie