Sascha Becker (Proof) is gekozen tot Communicatieman van 2020

De award voor Talent van het Jaar 2020 gaat naar Andy Wiemer van ProRail.  

De winnaar Sascha Becker

Sascha Becker, adviseur bij Proof, is dinsdag gekozen tot Communicatieman van het Jaar 2020. In een live-uitzending van Logeions C-Day kreeg hij de award ‘uitgereikt’ door juryvoorzitter Noud Bex, die op gepaste afstand bleef.   

Sascha Becker ontwikkelde zijn ‘Employee journey’ waarmee organisaties het beste uit hun medewerkers halen. Hij richt zich daarbij op potentiële, huidige en oud-medewerkers. De jury noemt het een doordachte, gedegen methodiek, die hij de afgelopen periode succesvol in binnen- en buitenland heeft toegepast.

Uit het juryrapport: ‘Met zijn boek, publicaties en lezingen draagt hij zijn gedachtegoed met verve uit. Daarmee heeft hij niet alleen een brug geslagen tussen communicatie en HR, maar ook het belang van communicatie bij tal van bestuurders nadrukkelijk weten aan te tonen.’

Publieksprijs Kirsten Verdel

De keuze van de jury verschilde van de publieksstem, die voor een jurystem meetelde. Kirsten Verdel van het actiecomité ‘Xs4all moet blijven’ was het populairst bij het publiek dat online kon stemmen.

De twee andere finalisten waren Guido Stein, die leiding gaf aan de rebranding van Nuon naar Vattenfal, en Lodewijk van Noort (gemeente Den Haag) die met zijn project ‘Direct Duidelijk’ overheden het belang van heldere communicatie liet inzien en gebruiken.

Communicatietalent

Ook het CommunicatieTalent van 2020 werd in de live-uitzending vanuit Capital C bekend gemaakt. Deze prijs ging naar Andy Wiemer, van ProRail. Hij maakte, aldus het juryrapport, \van de spoorbeheerder een meer transparante en zelfverzekerde organisatie. ‘Andy heeft een frisse kijk op zaken en durft te vernieuwen.’

De twee andere finalisten waren Sanne Abalain (NS) en Patrick Regan (Koninklijke Landmacht)

Intensief proces

De awards worden georganiseerd door Logeion. Ze ijn na een intensief proces toegekend. De jury en de selectiecommissie van Logeion hebben alle kandidaten en hun cases beoordeeld op vier criteria: inspirerend, innovatief, impact en individuele bijdrage.

De vakjury bestaat uit: Noud Bex (voorzitter), Arjen Boukema, Ella Broos, Christian Burgers, Cathelijne Janssen en Jasper Mulder.

In de selectiecommissie zitten: Paulien Trommelen (voorzitter), Debbie Barendregt, Monique van Vliet, Frank de Zwart, Frank van Noort, Annette Bax, Annette Reijersen van Buuren, Lisanne Nieuwland, Simone Dorreboom, Michiel Haighton en Bauke van der Loo.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie