Thuisbezorgd na stormloop op jassen: 'We zoeken nog bezorgers'

De maaltijdbezorger heeft via Twitter gereageerd op de stormloop op de oranje bedrijfskleding.

Op social media gaat het 'Thuisbezorgd-starterspakket' rond.

Maaltijdbezorger Thuisbezorgd heeft via Twitter gereageerd op de stormloop op de oranje bedrijfskleding in verband met het ingaan van de avondklok, die naar verwachting vandaag door het kabinet wordt aangekondigd. 'Voor wie een Thuisbezorgd jas èn een werkgeversverklaring zou willen hebben: we zoeken nog bezorgers. Alle anderen zouden we willen aanraden gewoon binnen te blijven als de Rijksoverheid daarom vraagt.' De tweet is inmiddels bijna 2000 keer geliked.

Advertentie
advertisement

Hoge prijzen

Op de kleding ontstond gisteren een run, toen duidelijk werd dat de avondklok ook in ons land naar alle waarschijnlijkheid zal worden ingevoerd. Maaltijdbezorgers ontspringen 's avonds namelijk de dans en mogen wel gewoon de straat op, is het achterliggende idee. Op social media gaat het 'Thuisbezorgd-starterspack' rond en op Marktplaats werden jassen aangeboden voor hoge prijzen. Een van de verkopers vraagt 100 euro voor een jas en een ander 250 euro. 'Wil jij lekker feesten en chillen met de maatjes, maar kan dat niet door de verdomde avondklok: geen stress, met deze mooie jas kan je overal weer heen', schrijft een van de aanbieders bij zijn advertentie.

Verwijderen

Moederbedrijf Justeat Takeaway is not amused. Directeur Jitse Groen heeft aan de NOS laten weten bezig te zijn met het verwijderen van alle advertenties. Ook bij PostNL heeft het aanbod van bedrijfskleding voor ergernis gezorgd. 'Als jij geen PostNL-medewerker bent, moet je die jas niet misbruiken. Wij willen niet dat er misbruik van onze middelen wordt gemaakt', zegt een woordvoerder tegen de omroep.

De avondklok schuift in het laatste plan van het demissionaire kabinet een half uur op. Het moet gaan gelden van 20.30 uur tot 04.30 uur, melden ingewijden woensdag. Zo moet het onder meer makkelijker worden voor kinderen om na het sporten en trainen nog thuis te komen, is de redenering achter het voorstel. Verder mag er thuis nog maar één gast worden ontvangen in plaats van twee. Ook komt er een vliegverbod voor het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.

Thuisbezorgd

Plaats als eerste een reactie

Advertentie