Verkeersplein en Gemeente Amsterdam komen met VR-game over verkeersveiligheid

Initiatief wordt geïmplementeerd in onderwijsprogramma van hoofdstedelijke basisscholen.

Verkeerplein Amsterdam en de Gemeente Amsterdam lanceren vandaag de virtual reality-game Verkeersplein tijdens de opening van de Week van het Verkeer. Verkeersplein is een initiatief van Don’t Say Nothing in samenwerking met Capitola.

Don’t Say Nothing probeert meer bewustzijn rondom de Amsterdamse problematiek in het verkeer te creëren. Een VR-campagne werd gepitcht bij de gemeente, en die was meteen enthousiast.

‘We kwamen tot de conclusie dat iets op educationeel niveau een oplossing kan zijn voor de lange termijn’, vertelt managing director Robin Wallaart. ‘Virtual reality leent zich hier uitstekend voor, omdat het de mogelijkheid geeft om gevaarlijke verkeerssituaties na te bootsen in de klas.’

Uiteindelijk is een game ontwikkeld voor leerkrachten en basisschoolkinderen. Deze wordt geïmplementeerd en is onderdeel van het onderwijsprogramma van alle basisscholen in Amsterdam, voor de komende vijf jaar. De game bevat een beslissingsmechanisme en gebruikers krijgen feedback over de beslissingen die ze maken. Op een speelse manier leren kinderen hoe veilig de weg op te gaan in een drukke stad.

De eerste editie van de Week van het Verkeer vindt plaats van 12 tot en met 17 maart. Vandaag is de opening met wethouder Pieter Litjens.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie