Amazons nieuwe comedy-tv-show draait om beveiligingscamera's

Funniest Home Videos anno 2022: een techbedrijf dat opnamen van particuliere beveiligingscamera's gebruikt voor een tv-programma.

Een Ring-camera
Afbeelding: Ring

Amazon introduceert begin september een eigen tv-show genaamd Ring Nation, die draait om grappige videofragmenten opgenomen door beveiligingscamera's van Amerikaanse consumenten. De comedion Wanda Sykes presenteert het half uur durende programma ,dat zich richt op de Amerikaanse markt. Ring Nation lijkt een vervolg op Funniest Home Videos, een tv-format dat jaren geleden in tal van landen succesvol was door de lollige huis-tuin-en-keuken-video's ingestuurd door consumenten. 

Beveiligingscamera's leveren content

In Ring Nation komen de videofragmenten exclusief van consumenten die beveiligingscamera's en slimme videodeurbellen van Ring gebruiken. Ring is een merk van Amazon. Het tv-programma is een joint production van MGM Television en Big Fish Entertainment, ook bedrijven die door Amazon zijn opgekocht. 

Amazon benadrukt dat alle consumenten toestemming gegeven hebben om hun videofragmenten te tonen in Ring Nation. Het bedrijf geeft niet aan of het consumenten betaalt om hun video's te gebruiken. In gesprek met techsite Mashable zegt een woordvoerder van Ring dat 'veel' van de gebruikte video's al eerder online gedeeld zijn. Andere video's zijn door consumenten rechtstreeks naar Ring Nation gestuurd.

Privacy

Ring is in diverse landen, waaronder de Verenigde Staten, een grote speler als het gaat om slimme beveiligingscamera's en videodeurbellen. In de Verenigde Staten gebruiken meer dan tien miljoen consumenten en bedrijven apparatuur van Ring. 

Het privacybeleid van Ring ligt geregeld onder vuur. Zo slaat het bedrijf videofragmenten op in de cloud en is er een class action rechtszaak gestart door consumenten die claimen dat Ring niet genoeg maatregelen treft om gebruikersdata te beschermen. In de Verenigde Staten werkt Ring intensief samen met veel politiekorpsen en kan het - via zijn gebruikersvoorwaarden - video-opnamen van consumenten zonder hun toestemming delen met hulpdiensten. In 2020 gaf Ring bovendien toe dat meerdere medewerkers zonder toestemming geprobeerd hebben om toegang te verkrijgen tot video-opnamen van gebruikers.

In Nederland lijkt Ring ook marktleider op het gebied van slimme videodeurbellen. Uit een onderzoek van Multiscope eind 2021 bleek dat zeker 640 duizend Nederlandse huishoudens een slimme deurbel gebruiken en dat Ring een marktaandeel van 32 procent heeft.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie