Blendle vangt bot: DPG-titels keren niet terug in online kiosk

Ook in hoger beroep krijgt Blendle ongelijk. Het assortiment titels in de online kiosk keert niet terug naar de vroegere grootte.

DPG Media hoeft zijn tijdschriften en kranten niet terug te brengen naar online kiosk Blendle. Dat heeft de rechter vandaag bepaald in een hoger beroep dat door Blendle was aangespannen. Blendle wilde de titels van DPG in zijn assortiment houden nadat het contract tussen de twee partijen eind 2021 afliep. Volgens Blendle heeft DPG een dusdanige economische machtspositie dat het via een nieuw contract zijn titels moet aanbieden via Blendle. 

DPG had kenbaar gegeven geen nieuw contract te willen, waarna Blendle een rechtszaak aanspande en verloor. Nu krijgt het bedrijf ook in hoger beroep ongelijk. DPG-titels, waaronder De Volkskrant, het AD, Trouw en Libelle, keren dus definitief niet terug voor Blendle-gebruikers.

Advertentie
advertisement

Nieuwe contentpartners

Voor DPG zijn er twee redenen om te stoppen met Blendle. Enerzijds vond het mediabedrijf de inkomsten uit Blendle tegenvallen en anderzijds vindt het dat de propositie van Blendle concurreert met zijn eigen strategie. 

Blendle gaf bij de vorige rechtszaak aan in ieder geval nieuwe contentpartners te gaan zoeken en had wel oren naar het ANP en de NOS. Ook heeft het bedrijf interesse in het aanbieden van meer niet-Nederlandse content.

Adformatie publiceerde in maart een achtergrondartikel over de gevolgen van DPG's vertrek voor Blendle.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie