Bram Tankink start ridemeister: fietsavontuur op maat met ex-prof

Initiatief van Bart ten Tije (ex-Discovery Networks Benelux) moet zowel consument als ex-wielerprof bedienen.

Ridemeister

Ex-profwielrenner Bram Tankink is samen met Bart ten Tije en Alco de Jong (beiden voorheen Discovery Networks Benelux) fietsplatform ‘ridemeister’ begonnen. Daarnaast zijn nog achttien ex-profwielrenners betrokken.

Ridemeister biedt fietsers wereldwijd de mogelijkheid om een persoonlijk fietsavontuur te beleven samen met een professional. De mooiste routes, professionele expertise, regionale kennis, kleine groepen en persoonlijke interactie staan centraal.

Advertentie
advertisement

De 'ridemeisters' zelf zijn wegkapitein en knecht ineen en staan vooral in dienst van de gast. Ridemeister is sinds september beschikbaar in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Nepal en Kenia.

Ridemeister richt zich op consumenten die hun eigen fietservaring willen samenstellen. Volgens Tankink willen die consumenten steeds vaker een fietsreis op maat, intiem en exclusief. 'Exact daar wil ridemeister op inspelen. Wij geloven dat de beste en leukste ervaring om ergens in de wereld te gaan fietsen samen met een lokale expert is. Een pro met ervaring en expertise, die de mooiste wegen in de regio kent en je ook kan vertellen wat er naast de fiets allemaal te beleven is.'

Nieuwe netwerken

Bart ten Tije: 'Als founder en zelf fanatieke fietser ben ik op dit idee gekomen, waarbij ik zowel consumenten als de ex-professionals enthousiast heb gemaakt, omdat het mes van het platformidee aan twee kanten snijdt. Voor de gewone consument maken we het in één klik eenvoudig bereikbaar om op avontuur te gaan met een lokale-ex professional. Hierdoor zijn consumenten ineens niet meer afhankelijk van hun werkgever via een bedrijfsclinic of toertocht. Voor ex-professionals bieden we direct toegang tot een grote groep wielerfans, waardoor ze niet meer afhankelijk zijn van tussenpartijen. Voor hen opent het nieuwe netwerken.'

Het is de bedoeling dat zich meer 'ridemeisters' gaan aansluiten. Contacten zijn er in Italië, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie