De kracht van radio in deze vreemde tijden: You'll never walk alone

Radio laat zijn impact zien, met de actie van 3FM's Sander Hoogendoorn als echt radiomonument.

YouTube

Normaal gesproken is deze plek de gelegenheid om in te zoomen op de nieuwe luistercijfers, die gisteren weer werden gepubliceerd (over de maand januari/februari 2020). Maar gezien de vreemde wereld waar we nu in leven, laat ik die cijfers even (grotendeels) links liggen.

Advertentie
advertisement

De impact van radio

Ik wil het nu vooral hebben over de impact van radio, specifiek de actie van Sander Hoogendoorn van 3FM. Wat begon als een klein idee, groeide in een paar dagen uit tot een megagrote en indrukwekkende radioactie.

Afgelopen vrijdag, 08.45 uur, werd You’ll never walk alone van Gerry & the Pacemakers op 183 radiostations gedraaid. Als steun voor een ieder. Maar vooral voor al die mensen die nu extra hard moeten werken, meer risico lopen om de zorg draaiende te houden en moeten voorzien in de basisbehoeften voor mensen. Een prachtig gebaar voor al het medisch personeel, de schoonmakers, de vakkenvullers, de vrachtwagenchauffeurs, et cetera.

Op YouTube is een compilatie van dit unieke moment te vinden. Het kijken bezorgt mij iedere keer weer kippenvel.

Op onder andere Radiowereld.nl is te beluisteren hoe initiatiefnemer Sander Hoogendoorn op 3FM het zelf aankondigde, met een mooie compilatie van andere Nederlandse zenders.

Speciale aandacht voor de aankondiging van Sander zelf, met name het emotionele 'Niet huilen nu Hoog', de bijzondere aankondiging van Gerard Ekdom op Radio 10 en muziek op BNR in het ochtendprogramma.

Dit was en is een echt radiomoment. Hulde 3FM en met name Sander Hoogendoorn.

​​​​​​​De eerste cijfers van KINK

Toch nog 1 opmerking over de luistercijfers: we hebben een nieuwe zender in het onderzoek. KINK is voor het eerst meegenomen en mag wat mij betreft heel trots zijn. Een maand geleden schreef ik het volgende: 'Als men op 10+ boven de 0,3 prpcent marktaandeel zit en bij specifieke doelgroepen (bijvoorbeeld mannen 25-49) boven de 0,7 procent, neem ik mijn spreekwoordelijke hoed diep voor hen af.'

Bij deze: met 0,4 procent in 10+ en 1,2 procent bij Mannen 25-49 is een diepe buiging op zijn plaats.

Evert Bronkhorst is strategy director Vizeum Netherlands

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie