Discovery Benelux begint premium streaming video on demand dienst

Dplay biedt programmacontent van onder meer Discovery, TLC en Investigation Discovery.

Discovery Benelux komt vandaag met Dplay, een nieuwe premium streaming video on demand dienst, met het aanbod van programma’s van onder andere Discovery, TLC en Investigation Discovery. De dienst biedt het terugkijken van programmacontent en enkele programma's zijn ook vooruit te kijken.

Daarnaast is het mogelijk om live televisie te kijken naar de zenders Discovery, TLC en Investigation Discovery. Dplay is naast de app voor mobiel en tablet (iOS en Android), ook als desktopversie beschikbaar en te streamen naar televisie via Airplay of Chromecast. Een maandabonnement kost 3,99 euro. Consumenten kunnen de dienst eerst twee weken gratis testen. Ook is er de mogelijkheid Dplay uit te proberen, na registratie van persoonsgegevens, met een kleine selectie van de content en met reclame.

Advertentie
advertisement

Alco de Jong, VP Country Manager Discovery Benelux: 'Met Dplay geven we de kijker toegang tot ons aanbod van factual entertainment- en non-fictie programmering. Het gaat hierbij om programma’s als Salvage Hunters, Wheeler Dealers, My 600-lb Life, Say Yes To The Dress, Evil Lives Here en Lake Erie Murder. We gaan ook enkele premières van programma’s exclusief aanbieden op Dplay voordat ze op televisie te zien zijn. Denk aan Gold Rush White Water (april) en Dr. Pimple Popper (februari).

Hoofdkantoor Nederland

Discovery Network maakte onlangs bekend haar Europese betaal-tv licenties van Londen naar Nederland te verhuizen en Amsterdam. Daarmee wordt Discovery Benelux in Amsterdam het nieuwe Europese hoofdkantoor. De stap is een gevolg van de op handen zijnde Brexit.

Kasia Kieli, President en Managing Director van Discovery EMEA, ziet Nederland als een belangrijke markt. 'Met Dplay willen we verder investeren in deze markt. Het is onderdeel van onze strategie om onze content aan zoveel mogelijk liefhebbers van onze programma’s aan te bieden, waar en wanneer ze dat willen.'

Plaats als eerste een reactie

Advertentie