DPG Media begint 'Vlaamse Netflix' in samenwerking met Telenet

De streamingdienst zou in de loop van het najaar operationeel moeten zijn en een volwaardig streamingaanbod omvatten.

Streamen
123rf

Telecombedrijf Telenet en mediagroep DPG Media, bekend van titels als het AD en de Volkskrant en radiozender Qmusic, slaan de handen ineen om een "Vlaamse Netflix" te ontwikkelen. Ze richten daarvoor een joint venture op, kondigden ze woensdag aan.

De streamingdienst zou in de loop van het najaar operationeel moeten zijn en zal volgens de twee ondernemingen "een volwaardig streamingaanbod met lokale en internationale content" omvatten. "Op die manier willen we maximaal inspelen op het veranderende kijkgedrag en een lokaal alternatief bieden in de wereld van streamingdiensten", luidt een persbericht. Beide bedrijven krijgen een belang van 50 procent in de joint venture. De samenwerking wordt eerst nog voorgelegd aan de mededingingsautoriteiten. De twee spelers laten weten open te staan voor samenwerking met andere Vlaamse partijen, zoals de openbare omroep VRT.

Telenet en DPG bezitten samen alle grote commerciële televisiezenders in Vlaanderen. Telenet heeft met Woestijnvis ook een productiehuis in handen.

Telenet-concurrent Proximus wil met Telenet en DPG Media praten over een deelname aan het streamingplatform, aldus een woordvoerder van Proximus. Het bedrijf, met de Belgische staat als meerderheidsaandeelhouder, noemt het project "een positief initiatief voor het medialandschap".

"We zijn altijd bereid geweest tot discussie over elk initiatief dat het lokale mediasysteem in België versterkt", aldus de woordvoerder. Hoe Proximus precies wil meespelen, is niet duidelijk. "We kijken ernaar uit om hierover in de komende weken constructieve discussies te hebben."

 

Bron: ANP

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie