Financial Times (FT) neemt meerderheidsbelang in TNW (The Next Web)

Deal moet TNW de financiële en organisatorische armslag geven om internationale groeiambities te realiseren.

Foto: Van links naar rechts: Patrick de Laive (Founder TNW), Boris Veldhuijzen van Zanten (Founder and CEO TNW) en Robert Jan de Laive (CFO TNW).
TNW

Voor FT is dit het eerste meerderheidsbelang op het vasteland van Europa. Welk bedrag met de transactie is gemoeid, is niet bekend gemaakt. De uitgever zegt hiermee bereik te verkrijgen in de Europese technologie community en tevens synergie te creëren met haar bestaande business, zoals FT (media) en FT Live (events). TNW verwacht hiermee een partner te hebben die de organisatie de komende jaren helpt om te groeien in binnen en buitenland.

Advertentie
advertisement

Omzetstromen

The Next Web is in Nederland vooral bekend van de TNW Conference (dit jaar 9-10 mei, Amsterdam), en wereldwijd door hun Engelstalige technologie site. De afgelopen jaren werd een strategie uitgerold, die gericht op het genereren van meerdere omzetstromen. Dit resulteerde in de opening van een tech hub in Amsterdam (tq.co) en de lancering van een startup database (index.co) en innovatieprogramma's voor corporates en overheden  via TNW X.

TNW blijft in de nieuwe situatie als onafhankelijk organisatie opereren. Ook het zittende management team, inclusief de oprichters, Boris Veldhuijzen van Zanten and Patrick de Laive,  zal aanblijven.

Vorig maand kondigden TNW en FT al een content samenwerking aan. Deze houdt in dat de Britse uitgever tijdens de komende TNW Conference een van de tracks zal programmeren en, onder de naam The Assembly, tevens een exclusieve bijeenkomst zal hosten voor leiders in technology, business en politiek.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie