Forse bezuinigingen op redacties Volkskrant en Trouw

Uitgever Christian van Thillo schrapt tientallen banen op de redacties van de Volkskrant en Trouw, blijkt uit vertrouwelijke bronnen bij De Persgroep.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat meldt De Financiële Telegraaf. De Volkskrant-redactie zou ongeveer 170 fte’s overhouden (nu is dat rond de 215, vorig jaar nog 235). Dagblad Trouw moet naar ongeveer 90 voltijdbanen (nu rond de 115). Met sommige redacteuren worden volgens al zogenoemde ’boerderijgesprekken’ gehouden. Of de redacteuren niet een boerderijtje in Frankrijk willen kopen en vertrekken met een zak geld volgens ongeveer de kantonrechtersformule, is de vraag die zij krijgen voorgelegd.

Morgen en overmorgen komen in het Amsterdamse hotel Okura de hoofdredacteuren en de uitgevers van Trouw en de Volkskrant bijeen met Van Thillo. Dan bespreken ze de resultaten van werkgroepen die de afgelopen tijd, onder voorzitterschap van de Belgen, de kranten hebben doorgelicht op inefficiëntie. Het banenverlies lijkt onvermijdelijk en ook zou de papieren VK Banen weg moeten. Verder spreekt men over het loskoppelen van internet van de krantenredactie.

Verder plannen zijn dat Trouw en de Volkskrant in één bedrijfsonderdeel gestopt worden en één directeur krijgen. Van Thillo ziet weinig in de huidige peperdure internetsites, waar de laatste jaren enorm veel in is geïnvesteerd. De Belg wil geen specifieke krantensites. Hij wil geld verdienen met soberdere sites, die met veel minder mensen worden gemaakt en waarin wordt samengewerkt door verschillende kranten, zodat berichten kunnen worden doorgesluisd. De krantenredactie moet zich concentreren op de papieren krant.

De hoofdredacties van Trouw en de Volkskrant zijn niet meer zo positief over de samenwerking met Van Thillo, volgens DFT. De Persgroep nam dit jaar voor 130 miljoen euro de kranten AD, de Volkskrant, Trouw en NRC Handelsblad over. Laatstgenoemde krant wil Van Thillo voor het einde van dit jaar verkopen. Het hoogste huidige bod ligt rond de 65 miljoen euro.

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie