Freelancers opgelet, automatisch factureren vanuit Google Agenda!

Het leven als freelancer heeft zo zijn voordelen en nadelen. De voordelen wegen in mijn opinie zeer zeker op tegen de nadelen, want waar anders vind je een dergelijke vrijheid en bewegingsruimte dan als freelancer?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Toch zijn het de mindere kanten die veel mensen afschrikken. Hierbij denk ik dan aan de onzekerheid die altijd om de hoek komt kijken met betrekking tot opdrachten, maar vooral aan irritante bijzaken zoals de administratie.

Factuuradministratie is zonder meer een van die onderdelen die tot veel frustratie en tijdverspilling kunnen leiden. Ik ben van nature een zeer planmatig persoon en probeer mijn uren dus altijd bij te houden in mijn Google Agenda, doch ik ken veel mensen die werken met gedrukte agenda’s of hun telefoon om uren bij te houden en in te delen. Voor die mensen (en voor mijzelf ook) is er nu een nieuwe startup die het werk wat eenvoudiger kan maken.

Het nog relatief onbekende IT bedrijf desIT lanceert deze week de website , waar je automatisch facturen kunt genereren vanuit je Google Agenda. Het wordt op deze manier zeer eenvoudig om professionele facturen op te sturen zonder dat dit veel tijd kost. Ik heb de startup natuurlijk aan een uitvoerige test onderworpen.

Je moet beginnen met het systematisch implementeren van de Google Agenda in je werk en planning. Zonder die agenda is het hele concept van Mijnurenfactureren.nl namelijk niet uit te voeren. Daarna kun je op de website een koppeling maken met je Google Agenda in enkele stappen die even tijd kosten, maar wel eenmalig zijn. Je kunt precies aangeven welke uren gefactureerd moeten worden en wat de gewenste factuurperiode is (week, maand, einde opdracht). Ook kun je een factuurdatum en -nummer toevoegen en eventueel een nadere omschrijving van de factuur.

Ik denk dat deze startup weer een nieuw hulpmiddel kan zijn om de mindere kanten van freelancing wat te vereenvoudigen. Naast de tijdsbesparing en frustratievermindering is het grootste voordeel dat het mogelijke rekenfoutjes reduceert..toch niet geheel onhandig. De tool is gratis te testen trouwens!

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie