Groei in bereik Google Maps, Buienradar en ANWB in juni

Versoepeling intelligente lockdown werkt door in de online bereikscijfers van media, blijkt uit GfK DAM.

123RF

De versoepeling van de intelligente lockdown in juni werkte meteen door in de online bereikscijfers van media, blijkt uit cijfers van GfK DAM over die maand. We gingen weer meer naar buiten en platforms als Google Maps, Buienradar en ANWB zagen daarom groei in bereik.

Buienradar (van 17 naar 11) en ANWB (van 26 naar 20) waren de grootste stijgers in de bereikstopvijftig in juni. In de top 10 steeg Google Maps van zeven naar zes.  

Advertentie
advertisement

Google Maps

GfK DAM belicht specifiek het online bereik van Google Maps. Het bereik steeg naar 78,1 procent (11.377.000 personen van 13 jaar en ouder).

Met de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven lag het gemiddelde dagbereik in de maanden maart, april en mei duidelijk lager. Eind maart lag het gebruik van de dienst het laagst. In de maand juni is zowel het dag- als maandbereik weer volledig hersteld met gemiddeld zo’n 3,5 miljoen personen per dag. Opvallend is ook dat de daling in gebruik onder personen zonder auto’s in het huishouden het lichtst is geweest.

GfKDAM juni 2020

Het hoogste bereik van Google Maps wordt behaald in de jongste doelgroepen, maar de stijging in gebruik is ten opzichte van de laatste maanden in elke leeftijdsgroep zichtbaar. Op smartphones wordt het meest gebruik gemaakt van de kaarten- en locatiedienst: zeventig procent van alle maandelijkse bezoeken worden gedaan op smartphones, vijftien procent op zowel tablets als op PC/Laptops.  

Nieuwsmedia

In de top-10 domineren weer de grote platforms Google en Facebook en hun submerken. Bol.com schuift een plaats op van 6 naar 5.
Bij de nieuwsmedia blijft de NOS het grootste, voor NU.nl en AD.nl. De drie staan in de top-15. De nieuwssites van de regionale omroepen staan op de 23e plaats. De Telegraaf vinden we pas op 27, RTL Nieuws op 29.

Op de smartphone blijft Whatsapp de nummer 1, voor Google (algemeen) en Facebook.

Alle cijfers staan hier

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie