Het Parool vanaf vandaag ochtendkrant, NRC deels

's Ochtends 'logischer moment' en bezorging onder druk.

Het Parool verschijnt vanaf vandaag niet meer als middag- maar ochtendkrant. Volgens hoofdredacteur Kamilla Leupen is de vroege morgen een logischer moment van verschijnen, staat in een bericht aan de abonnees. 'De meeste lezers hebben aan het eind van de middag het nieuws en de achtergronden al op hun smartphone gelezen. We denken dat we u in de ochtend een frisse blik op het nieuws in Amsterdam en in de rest van de wereld kunnen bieden.'

Het Parool maakte de overgang naar de ochtend al in september bekend.

Advertentie
advertisement

Ook de bezorging stond onder druk, omdat Het Parool nog een van de weinige middagkranten was. Het besluit van Het Parool heeft ook gevolgen voor abonnees van de NRC in Amsterdam en een aantal gebieden buiten de Randstad. Daar wordt NRC vanaf vandaag ook alleen nog maar 's ochtends bezorgd.

NRC maakt gebruik van het distributienetwerk van DPG Media, dat Het Parool uitgeeft. Uiteindelijk gaat NRC helemaal over naar de ochtend, waarschijnlijk in de loop van dit jaar.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie