Journalist doet mee aan rampenoefening communicatie, en krijgt er de wind van voren

‘Hij durfde me wel zelf te intimideren, maar niet zelf sorry te zeggen.’

  • Media
  • 13 October 2017
  • Redactie Adformatie

Deze week hielden de hulpdiensten in Drenthe rampen-communicatieoefeningen in Witten en Meppel. Het draaide om de onderlinge communicatie van de veiligheidsdiensten tijdens een natuurbrand, een ongeluk en een gijzeling.

Die interne communicatie van de diensten was nog niet helemaal goed, ontdekte verslaggever Rosa Timmer van Dagblad van het Noorden.

Timmer was gevraagd mee te spelen als persmuskiet, en had een ‘een superleuke dag met de voorlichters’, totdat ze aan het einde nog naar een van de oefeningen besloot te gaan.

Ineens kwam er een oefenleider naar haar toe die volkomen uit zijn plaat ging; ‘Jij mag hier niet filmen, ik geef dit niet vrij.’

 

Timmer was behoorlijk onder de indruk van de ‘intimiderende’ uitval en vreesde even dat ze de 5 uur materiaal die tijdens de oefening had geschoten, niet kon gebruiken.

Dat viel mee. Ze werd gebeld door een voorlichter die namens de oefenleider excuus aanbood. Timmer: ‘Hij durfde me wel zelf te intimideren, maar niet zelf sorry te zeggen.’

Het ‘mooiste’ moest echter nog komen, aldus Timmer: ‘Ik kreeg na de excuses een mail 'dat ik de beelden moet opsturen zodat zij ze kunnen bekijken voor ze ze vrijgeven'.

Haar reactie? ‘Needless to say: daar heb ik natuurlijk smakelijk om gelachen.’ Kijk hier haar verslaggeving.

Gelukig kwam het allemaal nog goed.

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie