Jumbo viert 100-jarig jubileum met Videoland-documentaire

De supermarktketen pakt groots uit en lanceert een eigen documentaire van bijna twee uur, geproduceerd door MRK2.

Still uit de Jumbo-documentaire/YouTube

Jumbo bestond in 2021 honderd jaar en sluit het jubileum af met een heuse documentaire. Die duurt bijna twee uur en is alleen te bekijken via de streamingsdienst Videoland. De documentaire heet 'Jumbo - 100 jaar familie. Elke dag beter' en is in 2021 opgenomen en gemonteerd. MRK2 tekende voor de productie, onder regie van Mark Koense en Roel Kooi. 

Op YouTube is een trailer van de documentaire te bekijken - ook hieronder zichtbaar. Jumbo zet in de documentaire een aantal medewerkers met uiteenlopende beroepen centraal, waaronder een distributiechauffeur en filiaalmanager. Ambassadeur Sven Kramer komt als topschaatser ook aan het woord. De documentaire zoomt daarnaast in op het familiebedrijf Jumbo. Er gaat met name aandacht uit naar geestelijk vader en president-commissaris Karel, directeur Frits en manager cultuur & dna Monique.  

Frits van Eerd noemt de documentaire een eerbetoon aan de zo'n honderdduizend Jumbo-medewerkers.

Advertentie
advertisement

Jumbo's marketing

De productie van een hele documentaire past in Jumbo's bredere marketingstrategie. De supermarktketen geeft per jaar meer uit aan reclame. In 2021 was Jumbo de grootste Nederlandse adverteerder kijkend naar traditionele reclame, aldus onderzoeksbureau Adfact. Jumbo gaf zeker 95 miljoen euro uit en laat daarmee grote concurrent Albert Heijn (88 euro, tweede plaats) ver achter zich.

Advertentie