Advertentie

#lekkersociaal 49: Over Incognito live streaming en een belangrijke samenwerking

Blauw Gras praat je bij! Deze week over een nieuwe app waar je anoniem kan live streamen, een samenwerking van Facebook en Twitter en veel meer!

  • Media
  • 8 December 2016
  • Erik Wiese

From Dusk till Live

Je ziet overal op internet Live Video Streaming opduiken. Iedereen wil de wereld laten zien wat ze op dat moment aan het doen zijn. Maar sommigen willen hun ei kwijt zonder dat anderen ze herkennen. Daar is nu een oplossing voor; . Dusk is een nieuwe app waarmee je anoniem kunt live streamen. Je logt in met een gebruikersnaam en een pincode en streamen maar. Geheel anoniem. Je stem wordt vervormd en je beeld is gepixelleerd. Doet ons denken aan een naakt Sims poppetje!

De app heeft dus helemaal geen persoonlijke informatie over je. Dit heeft natuurlijk twee kanten. Aan de ene kant laten mensen hun stem te laten horen die dat normaal misschien niet zouden durven. Aan de andere kant zijn er geen consequenties voor uitspraken die te ver gaan. Om dat te voorkomen hebben de makers een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen. Zoals gebruikers rapporteren die vervolgens handmatig worden verwijderd als ze echt te ver gaan. Ook worden aanstootgevende woorden geblokkeerd, kan je gebruikers blokkeren en zelfs op mute laten zetten zonder dat ze dat zelf weten. Talk to the hand style.

Het aantal gebruikers is nog maar klein en de content binnen de perken. We zijn benieuwd hoe lang dit zo blijft. Of misschien was zo’n app juist nodig om belangrijke standpunten te horen te krijgen en wordt er geen misbruik van gemaakt. We zullen het (niet) zien! 

Nieuws beoordelen met een likertschaal

Facebook werd na de Amerikaanse presidentsverkiezingen beschuldigd van het manipuleren van de keuze van de stemmers. Dit zouden ze gedaan hebben door fake nieuwssites te laten adverteren op het platform. Zuckerberg ontkende dit, maar nadat Google had aangegeven hier een stokje voor te willen steken, kon Facebook niet achterblijven. De vraag is: hoe onderscheid je ‘nep’ nieuws van ‘echt’ nieuws? Dat zijn ze nu aan het uitvogelen.

Facebook is een kleinschalige test begonnen waarbij gebruikers op misleidendheid. Het gaat hierbij om de kop van het artikel, niet het hele verhaal. Onder het artikel komt een likertschaal te staan waarop je de kop beoordeelt op een schaal van helemaal niet misleidend tot zeer misleidend. Facebook verzamelt alle data en bekijk of dit een goede manier is om deze fake sites te detecteren.

Of dit zo is, is voor ons nog een grote vraag. Er zijn zoveel internet trolls. Wie zegt dat deze ‘jury’ wel te vertrouwen is? Als lezer weet je ook niet of iets waar of niet waar is, daarom lezen we het nieuws! Afwachten dus of dit gaat lukken… 

Samen tegen terrorisme

Facebook, Twitter, YouTube en Microsoft are ! Ze gaan samenwerken om de verspreiding van terroristische content tegen te gaan. Deze platformen beschikken natuurlijk over ongelooflijk veel data, en dus ook over data die terroristische content bevatten. Wanneer dit het geval is, krijgt het een digitale vingerafdruk en wordt het meteen verwijderd van het platform. Met deze samenwerking delen ze een deel van hun database om samen sterker te staan en de content zo snel mogelijk te verwijderen van het internet. You go guys!

Dat deze partijen in het dagelijks leven concurrenten zijn, zetten ze nu aan de kant voor the greater good. Hopelijk is dit het begin en zullen steeds meer platformen zich aansluiten bij dit pact. Het zal toch niet zo zijn dat er in de toekomst een kleine samenwerking zal komen tussen Facebook en Snapchat? Dat zou de eerste stap zijn naar wereldvrede.

Safety first!

Instagram komt weer met . Ze zijn echt on a roll! Dit keer gaat het om de veiligheid van het gebruiken van Instagram te vergroten. kwamen ze al met de functie om bepaalde woorden de blokkeren in je comments. Nu brengen ze meer functies uit om van Instagram een platform te maken waar je je nog veiliger kan uiten.

Je kan nu niet alleen bepaalde woorden verwijderen uit je comments, maar ook comments compleet verwijderen. Om de functie wat positiever te maken, kan je ook hartjes geven aan reacties die je wel leuk vindt. Veel meer positieve interactie onder geplaatste foto’s dus. Daarnaast kan je nu met een privéaccount volgers verwijderen. Eerst moest je andere accounts volledig blokkeren als je ze eerder toestemming had gegeven om je te volgen. En als laatste kan je nu gebruikers anoniem aangeven als je je zorgen maakt en denkt dat ze hulp nodig hebben. Instagram gaat hiervoor ook samenwerken met verschillende instellingen die hulp kunnen bieden.

Allemaal goede toevoegingen als je het ons vraagt. We zijn benieuwd met wat voor functies Instagram volgende week komt. Ze zijn lekker bezig met updaten.. Je hoort het wel als we meer weten! 

Dit was dan weer de van deze week. Veel ethische kwesties deze week. Maar gelukkig allemaal heel positief, dus we kunnen met een gerust hart het weekend in!

Deze bijdrage is geschreven door . Wij zijn een creative content agency met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

 

Advertentie